На нараді з головними редакторами наукових видань університету розглянуто сучасний стан наукових журналів

October 8, 2021
     У вівторок, 5 жовтня, відбулась нарада ректора з головними редакторами, відповідальними секретарями наукових видань університету, директорами ННІ, деканами факультетів.

     У вступному слові ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу присутніх на те, що наукові журнали є візитівкою наукової роботи інститутів і факультетів, то ж для успішного їхнього розвитку необхідно посилювати редакційний менеджмент, підтримувати аспірантів, щоби сплата за друк наукових робіт не ставала перепоною для популяризації власних досліджень. Кінцевою метою покращення і розвитку університетських видань повинно стати їхнє індексування у провідних наукометричних базах Scopus і Web of Science.

  

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про сучасний стан наукових видань університету, зокрема детально зупинився на проблемних питаннях, які наразі є практично у кожного журналу, а саме: порушення періодичності випусків, нерівномірна якість наукових статей, які надходять до журналів, низький відсоток публікацій англійською мовою, обмежене географічне охоплення авторського складу та низька об’єктивність й аргументованість рецензій. Отже необхідно активізувати звернення редакцій журналів українською та англійською мовами до вітчизняних та закордонних ЗВО та наукових установ із запрошеннями до публікацій, посилити редакційний менеджмент.

     Головний редактор журналу «Український часопис ветеринарних наук» Вікторія Грищенко зупинилась на основних питаннях стратегії розвитку наукових видань, доповіла про важливі досягнення журналу за останні два роки, які дали змогу подати заявку на розгляд для включення його у бази Scopus і Web of Science.

     Наостанок було прийнято рішення сформулювати наказ із подальшими кроками розвитку наукових видань університету.

Вікторія Мельник,
начальник відділу науково-технічної інформації

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook