Представники юридичного факультету взяли участь в Глобальному форумі жінок-політичних лідерів (the Women Political Leaders Global Forum)

October 17, 2019

11 жовтня 2019 року у Верховній Раді України пройшов фантастичний івент з нагоди Міжнародного дня дівчат, організованого кампанією Girl2Leader Ukraine.

Всесвітня кампанія Girl2Leader спрямована на передачу жінками-лідерами досвіду щодо розширення прав та можливостей молодому поколінню дівчат та діє під егідою міжнародної неурядової організації Глобальний форум жінок-політичних лідерів (the Women Political Leaders Global Forum).

Глобальний форум WPL – це об’єднання жінок, що займають найвищі  державні посади та  беруть активну участь у процесах прийняття рішень. Зокрема, серед учасників WPL – Президент Литви Далі Грібаускайте, Президент Мальти Марі-Луїз Колейро Прека,  Прем’єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле, Прем’єр-міністр Ісландії Катрин Якобсдоттір та інші.

Гбур Люся Володимирівна асистент кафедри адміністративного та фінансового права надала студентам юридичного факультету НУБіП України: Скляр Яні, Дошці Євгенії та Івановій Валентині, унікальну можливість стати частиною цього заходу та почути думки вже сформованих та реалізованих жінок, що посідають впливові в Україні посади та формують культурний вплив для української еліти. 

В круглому столі прийняло участь близько 40 дівчат, що ділилися своїми амбіціями та думками про роль та вагомість жінки в суспільстві.

Посол Girl2Leader, народний депутат Юлія Льовочкіна підчас круглого столу з дівчатами зазначила, що мета акції – залучити якомога більше дівчат до прийняття рішень, допомогти їм долучитися до великої кількості заходів, щоб вони змогли реалізувати себе.

Спікер Girl2Leader, посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен зауважила у своїй промові, що бути лідером – це мати волю щось змінити і мати мудрість прийняти таке рішення.

Спікер Girl2Leader, народний депутат Неллі Яковлєва висловила думку, що залучення жінок до політики – це процес, який не відбувається одномоментно.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко вважає, що такі заходи, які проводить Girl2LeaderUkraine, важливі і для дівчат, і для українського суспільства в цілому, адже роль жінки варто виокремлювати для того, щоб доводити, що стать - це не вирок і не перевага для обрання посад.

Хочемо висловити подяку Дідух Лілії Віталіївні, що надала можливість відвідати цей захід та захопитися думками, що лунали в цей день.

 

Асистент кафедри

 адміністративного та фінансового права

 Люся Гбур

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook