Студентський науковий гурток "Історія учень про державу і право" завершив семестровий цикл засідань

December 16, 2018

10 грудня 2018 р. відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка з «Історії вчень про державу і право», яке стало останнім в осінньому семестрі 2018-2019 навчально року. Темою обговорення були політико-правові особливості англійського та французького лібералізму.

З своїми науковими доробками виступили: Головачук О. Вовк Ю., Кушнір С., Липова С., Задворна З., Литвиненко А., Коваль В., Бачинска А., Анохін В., Малий А., Оришкевич К., Осипенко О., Сімоненко К. та  Третяк П.

 

 

 

Юні дослідники висвітлили найважливіші політико-правові ідеї епохи Нового часу. Дослідили соціально-історичні корені і теоретичні джерела марксистського розуміння держави і права. Дали оцінку вченню Р. Ієрінга про право та державу, соціологічній теорія держави. Встановили в чому полягає неокантіанське вчення про право. Охарактеризували вчення Рудольфа Штаммлера, Дж. Остіна, Г.Спенсора, Ф. Ніцше.

В ході засідання гуртка особливу увагу було звернено на історичні умови, за яких виникли дані вчення, на постаті вчених, на співвідношення між новим та попередніми вченнями.

 

До нових наукових зустрічей у весняному семсетрі 2018-2019 навчального року!

 

 

 

Л.С. Протосавіцька

науковий керівник гуртка

«Історія учень про державу і право»

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook