Вчимося виготовляти корисну та смачну продукцію!

May 12, 2018

Для закріплення отриманих теоретичних знань з переробки плодів та овочів практичними навиками, навчальним планом з підготовки бакалаврів напряму «Агрономія» передбачено практичне заняття «Виготовлення квашеної капусти». На кафедрі зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика функціонує навчально-науко-виробнича лабораторія з переробки плодів та овочів, де студенти агробіологічного факультету мають змогу провести таке заняття.
        Для отримання якісної квашеної продукції важливе значення має підбір свіжої сировини. Тому, заняття починається з оцінки якості головок капусти, призначеної для переробки, коренеплодів моркви. Зокрема, студенти оцінюють відповідність свіжої сировини вимогам існуючих стандартів, визначають вміст нітратів та сухої розчинної речовини. Після цього головки капусти та коренеплоди моркви готують до переробки, очищують, видаляють дефектні листки, визначають кількість відходів, подрібнюють. Всі підготовлені інгредієнти змішують, трамбують у посуд, залишають на 5-7 днів для ферментації. Закінчується заняття через тиждень оцінкою якості квашеної капусти, виготовленої власними руками.            

          Така продукція не тільки смачна, а й корисна!

Оксана Завадська, доцент кафедри технології зберігання,

переробки та стандартизації продукції рослинництва 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook