Вчена рада факультету в грудні - підсумки і плани

December 23, 2016

      Чергове засідання вченої ради агробіологічного факультету 22 грудня розпочалось із конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників.
Відповідно до конкурсу на заміщення посад завідувачів кафедр, згідно наказу НУБіП України №1646-К від 18.11.2016 р. за результатами відкритого голосування рекомендовані вченій раді НУБіП України кандидатури: Танчика Семена Петровича на посаду завідувача кафедри землеробства та гербології, Цюка Олексія Анатолійовича на посаду професора цієї ж кафедри, Забалуєва Віктора Олексійовича на посаду професора кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули терміном на 5 років.

      Відповідно до конкурсу на заміщення посад науково-педагогічних працівників, згідно наказу НУБіП України № 1748 – К від 25.11.2016 р., за результатами таємного голосування рекомендували на посади доцентів терміном на 5 років кандидатури: Бикіної Ніни Миколаївни на посаду доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна; Кочкодан Ольги Дмитрівни на посаду доцента кафедри загальної хімії, Рожко Валентини Михайлівни на посаду доцента кафедри землеробства та гербології. Головою лічильної комісії обрано д.с.-г.н., професора кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Ковалишину Ганну Миколаївну; членами лічильної комісії: доктора тех. наук, завідувача кафедри органічної, фізичної і колоїдної хімії та хімії пестицидів, доцента Нестерову Лідію Олександрівну; к.с.-г.н., доцента кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка Гонтара Василя Терентійовича.       

   

        Про проведення державної атестації студентів ОС «Магістр» денної форми навчання спеціальностей «Агрономія», «Плодоовочівництво і виноградарство» доведи до відома завідувач кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка Кондратенко Тетяна Єгорівна та заступник декана агробіологічного факультету Завгородній Володимир Миколайович. Доповідачі наголосили, що екзаменаційні комісії працювали на належному рівні, всі тематики магістерських робіт актуальні та відповідали вимогам основних положень і рекомендацій щодо підготовки та написання магістерської роботи.      

  

      Були представлені результати автоматизованої перевірки випускних магістерських робіт, поданих до інституційного репозиторію та результати роботи екзаменаційних комісій, в т.ч. контингент студентів та їхня успішність: 8.09010101 «Агрономія» - 47 осіб («5» - 30 (64%), «4» - 16 (34%), «3» - 1 (2%); 8.09010105 «Селекція і генетика с.-г. культур» - 8 осіб («5» - 3 (38%), «4» - 5 (62%); 8.09010102 «Агрохімія і грунтознаваство» - 15 осіб («5» - 6 (40%), «4» - 7 (47%), «3» - 2 (13%); 8.09010104 «Плодоовочівництво і виноградарство» - 18 осіб («5» - 9 (50%), «4» - 9 (50%).
       В обговоренні прийняли участь професори Забалуєв В.О., Подпрятов Г.І., Каленська С.М., які відзначили важливість дотримання основних положень щодо оформлення та написання магістерських робіт, вказали на необхідність якісного рецензування робіт. Водночас внесли пропозицію щодо перегляду деяких позицій нового положення про написання магістерської роботи, в т.ч. про недоцільність її обсягу до 100 ст. Завідувач кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. Зеленського М.О., к.с.-г.н., доцент Жемойда В.Л. акцентував увагу на необхідність відновлення спеціальності «Селекція і генетика с.-г. культур», яка не включена до нового переліку спеціальностей.

     

     Забалуєв Віктор Олексійович довів до відома голів екзаменаційних комісій на наступний рік, а саме: зі спеціальності «Плодоовочівництво і виноградарство» - завідувача кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, професора Кондратенко Тетяну Єгорівну; за спеціальностями «Агрономія», «Селекція і генетика с.-г. культур» - професора кафедри рослинництва, старшого наукового співробітника Рахметова Джамала Бахлуловича; зі спеціальністі «Агрохімія і ґрунтознавство» - професора кафедри ґрунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули Булигіна Сергія Юрійовича.

       Про співпрацю кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна з провідними агрофірмами доповів її завідувач професор Бикін Анатолій Вікторович. Доповідач акцентував увагу, що саме завдяки такій діяльності кафедра має можливість покращити матеріально-технічну базу та підготувати висококваліфікованого спеціаліста. Кафедра співпрацює з Українською асоціацією виробників картоплі, агрофірмами – Агрілаб, Сінгента, Єврохім, HZPC та іншими. За минулий рік спільно було організовано та проведено три Міжнародні тематичні семінари «Система живлення картоплі», «Мінеральні добрива: інновації та перспективи», «Добрива в системі технологій вирощування сільськогосподарських культур» та Міжнародну науково-практичну конференцію "Управління живленням та стресами рослин у сучасних технологіях".       

      Члени вченої ради ознайомились із результатами досліджень, сортиментом картоплі та мали змогу визначити їхній смак на семінарі з проведення дегустаційної оцінки «Управління якістю врожаю картоплі столової». В обговоренні прийняли участь професор Подпрятов Г.І., доценти Жемойда В.Л., Федосій І.О., Антал Т.В., які цікавились сучасним вітчизняним сортиментом, садивним матеріалом картоплі на вітчизняному ринку, причинами імпорту та забезпеченням продукцією переробної промисловості. Цікавою та жвавою виявилася дискусія та семінар з визначення дегустаційної оцінки картоплі. Це підтверджує необхідність співпраці кафедр з науковими установами та підприємствами, щоб приблизити науку й освіту з виробництвом.
Секретар науково-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Бобер Анатолій Васильович представив навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання.

       

       Затвердили звіт докторанта 2-го року навчання Єременко Оксани Анатоліївни “Агробіологічні основи формування продуктивності соняшнику та льону олійного в Південному Степу України». Науковий консультант: професор Каленська С.М.


Секретар вченої ради, к.с-г.н., доцент Бобось І.М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook