ПИШАЄМОСЬ НАШИМИ СТУДЕНТАМИ: Анна Афоніна отримала практичний досвід на ТОВ «МХП-Баффало»

February 2, 2025

Для студентки 4 курсу 11 групи АФОНІНОЇ АННИ ОЛЕКСІЇВНИ, що навчається за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» було важливим заглибитися у практичні аспекти обраної професії, тому вона під час канікул спробувала себе на посаді молодшого ветеринарного лікаря ТОВ «МХП-Баффало» – лідера м’ясного тваринництва у Волинській області.

ТОВ «МХП-Баффало» – провідне підприємство у сфері м’ясного тваринництва, яке впевнено розвивається та вдосконалює свою діяльність. Засноване у 2006 році, воно стало частиною агроіндустріального холдингу МХП вже у 2007 році.
Головним напрямком роботи підприємства є вирощування, відгодівля та реалізація великої рогатої худоби. Господарство спеціалізується на таких породах: абердин-ангуська чорна, абердин-ангуська червона, лімузин, симентальська м’ясна, шароле та герефордська.

  

Крім тваринництва, компанія займається рослинництвом, переважно для забезпечення власного поголів’я якісними кормами. Діяльність ТОВ «МХП-Баффало» зосереджена у Волинській області, зокрема в Луцькому, Ковельському та Камінь-Каширському районах.
До складу підприємства входять: відгодівельний комплекс (с.Старосілля); дільниця вирощування молодняку (для вирощування телиць) в с.Нічогівка та чотири тваринницькі дільниці (с.Нічогівка, с.Красноволя, с.Четвертня, с.Боровичі).

У підприємстві застосовують пасовищний спосіб утримання поголів’я, на якому тварини знаходяться протягом усього року. Дане підприємство є першим в Україні, яке ввело цю техніку утримання тварин. Загалом господарство має 16 стад, які розподіляються між собою по породах (1- шароле, 1- герефорди, 1- симентали, 1 лімузини, 5 стад – Абердинів (чорних), 5 – абердинів (червоних) та 2 – товарних стада ( в яких розміщується так званний «брак»).

Анна протягом січня 2025 року працювала на посаді молодшого ветеринарного лікаря. Вона проводила моніторинг стану здоров'я тварин: щоденний огляд худоби для виявлення симптомів захворювань або пошкоджень; ведення записів про стан здоров'я тварин; лікування хворих тварин застосовуючи препарати відповідно до призначень старшого ветеринарного лікаря; проводила прості процедури (обробка ран, вакцинація, антигельмінтна профілактика). Анна також навчилася надавати допомогу тваринам під час народження потомства та доглядати за новонародженими телятами.

  

Оскільки корм для тварин є невідємною частиною якості м’яса студентка також проводила контроль за умовами утримання та годівлі тварин. Проводила оцінку якості корму, питної води. Також Анна впевнилася у важливості точного ведення документації та оформленнї ветеринарних журналів, де фіксуються всі процедури, огляди та лікування тварин.

Студентка отримала за цей місяць неоціненний досвід, заглибилась у широкі можливості обраної професії, насолодилася спілкуванням з тваринами та набула важливих практичних навичок. Крім того у розрізі спеціальності 212 важливим було ознайомитись з першою ланкою формування безпеки та якості м’ясної продукції. За результатами пройденої практики Анна отримала сертифікат.

Пишаємося нашими студентами і вітаємо Афоніну Анну з успішним проходженням першого досвіду роботи за обраним фахом та бажаємо успіхів у навчанні та протягом усього життєвого шляху!!!

 

Доцент кафедри гігієни тварин і харчових продуктів Тетяна ТАРАН
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook