Розпочала роботу IV Міжнародна науково-практична онлайн-конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Сучасний менеджмент: виклики та можливості»

October 26, 2023
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності
З метою підвищення якості наукових досліджень студентами та аспірантами НУБіП України щодо механізмів та методів прийняття ефективних управлінських рішень суб’єктами господарювання в умовах воєнного стану та інтеграції до ЄС колектив кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД 25-26 жовтня 2023 р. провели IV Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію студентів, аспірантів і молодих вчених на тему «Сучасний менеджмент: виклики та можливості». До наукової дискусії долучились понад 70 учасників, серед яких були представники України, Німеччини, Італії, Словаччини, Китаю, Лівану та Ірану.
Із вітальним словом до учасників конференції звернулась заступник декана факультету аграрного менеджменту д.е.н., професор Віра Бутенко. У своєму короткому виступі вона наголосила важливість проведення таких накових заходів і закликала всіх учасників бути активними та докладати зусилля для пошуку раціональних, інноваційних рішень щодо вдосконалення процесу управління на мікро- і макроекономічних рівнях у складних умовах військового часу.
По завершенню вітальних слів, згідно програми роботи конференції 25 жовтня розпочали роботу секції: «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»  (модератор: к.е.н., доцент Лариса Діброва) та «Менеджмент» (модератор: к.е.н., доцент Олександр Файчук).
Першим свої дослідження на секції «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» представив аспірант першого року навчання Максим Гопка. Тема його доповіді стосувалась питань підготовки звітності зі сталого розвитку в умовах євроінтеграції (науковий керівник: к.е.н., доцент Олена Ковтун).
Прородовжили роботу секції здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти, які презентували результати власних досліджень щодо вирішення актуальних проблем управління підприємствами аграрного сектору України на шляху до зростання їх стійкості, міжнародної конкурентоспроможності та прибутковості в умовах складних трансфомацій та викликів. Зокрема, розкривалсь питання трансформації суб’єктів вітчизняного агробізнесу в умовах імплементації Європейського Зеленого Курсу, формування конкурентних переваг української агропродовольчої продукції на світовому та європейському ринках, виходу вітчизняних аграрних підприємств на ринок країн-членів ЄС тощо.
У свою чергу, основними доповідачами на секції «Менеджмент» були здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти - вихованці кафедрального наукового гуртка «Основи наукових досліджень в агробізнесі» (науковий керівник: к.е.н., доцент Олександр Файчук). Варто зазначити, що виступи та презентації досліджень членів гуртка були представлені англійською мовою, а матеріал був цікавим та обгрунтованим. Студенти питань управління процесом запровадження в Україні системи солідарного землеробства, розвитку міжнародної логістики в аграрному секторі та викликів для українських фермерів внаслідок війни та євроінтеграції.
За результатами першого дня роботи міжнародної конференції організаційний комітет прийняв рішення відзначити найбільш активних учасників наукового заходу дипломами:
Секція «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»:
-        1 місце :  Богдана Оліфіренко, Анастасія Жук;
-        2 місце: Діана Косенюк, Наталія Шептун;
-        3 місце: Маргарита Дмитрук, Тетяна Суха та Євгеній Шуляренко.
 
Секція «Менеджмент»:
-        1 місце :  Марія Бєлозерських;
-        2 місце: Анастасія Балабан;
-        3 місце: Анна Сонько.
 
Дякуємо учасникам конференції за участь і цікаві наукові доповіді.
Щиро бажаємо талановитій молоді бути активними у пошуку нових раціональних підходів до вдосконалення системи менеджменту підприємств аграрного сектору України, яка б дала можливість не лише протистояти сучасним викликам, але й забезпечила їм гідне місце в майбутньому у Європейському Союзі! 
 
Підготував:
к.е.н., доцент кафедри адміністративного
менеджменту та ЗЕД
Олександр Файчук
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook