Відбулася відкрита лекція завідувача кафедри банківської справи та страхування, доцента Вікторії Костюк

August 28, 2023
   У відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять 23 серпня 2023 року відбулася відкрита лекція в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доцента Вікторії КОСТЮК з дисципліни «Гроші і кредит» для 25 студентів 1 СТ та 2 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Тема лекції: «Походження та суть грошей».

   Відкрита лекція згідно графіку мала бути очно, але розпочалася дистанційно, в зв’язку з рішенням ректорату щодо проведення навчальних занять у дистанційному форматі 23-25 серпня. Під час лекції було оголошено тривогу по всій Україні. Тому лекція була закінчена вже в очному форматі.
   Лекцію відвідали викладачі кафедри банківської справи та страхування доценти Файчук О.В., Муравський О.А., Жарікова О.Б., Мамчур Р.М., а також д.е.н., професор кафедри фінансів Негода Ю.В., заступники декана економічного факультету, доценти Воляк Л.Р. та Нагорний В.В.

   Лекцію розпочала лектор з мети вивчення дисципліни «Гроші і кредит» на економічному факультеті. Також ознайомила студентів з основними поняттями вивчення теми «Походження та суть грошей», а саме про походження та економічну сутність грошей, форми грошей, еволюційну та раціоналістичну концепції походження грошей, відмінності товарних грошей від паперових, функції грошей, місце та роль їх в ринковій економіці.

   В кінці лекції студентам було запропоновано випробувати набуті знання та компетенції в конкурентній боротьбі, зігравши в інтерактивну гру «Quizizz». Студенти були в захваті від застосування у навчальному процесі таких способів засвоєння матеріалу та оцінювання знань.


   Під час обговорення відкритої лекції на кафедрі усі присутні на даному заході відзначили, що заняття проведено на високому науковому та навчально-методичному рівні згідно навчального плану, з дотриманням логічного зв’язку із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін. Відмітили також високий науковий рівень володіння лектора матеріалом дисципліни, уміння зацікавити та активізувати роботу студентів. Також, лекція представлена на високому теоретичному рівні інформації з посиланням на законодавчі та нормативні акти, на нові досягнення науки. Спостерігалась спрямованість на досягнення мети викладання дисципліни. Розкрито наукові принципи та засади навчального курсу та спостерігався зв'язок теорії з практикою. Лекція викладена в логічній послідовності, що є зрозумілою і доступною для сприймання студентами. Висновки та підведення підсумків, дали можливість студентам зрозуміти лекцію в цілому та виділити основну мету.
 
Ольга ФАЙЧУК,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook