Гостьова лекція ТОП-фахівця Віктора ТРИНЧУКА на тему: «Страховий асистанс» для студентів спеціальності 072 - "Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок"

May 15, 2023

 Найкращими виходять зустрічі, на яких викладач розповідає не лише про актуальні наукові досягнення, цікаво подає матеріал, особисте бачення щодо розв’язку проблеми, а й демонструє високий рівень професіоналізму й ділиться власним досвідом – вкотре пересвідчилися викладачі та студенти, які завітали до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на відкриту лекцію «Страховий асистанс» з дисципліни «Страхування».


  Саме такою виявилася лекція в.о. завідувача, професора кафедри фінансів, обліку та банківської справи Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, головного редактора журналу «Insurance Markets and Companies» /Scopus/ Віктора Вікторовича Тринчука.


 

  11 травня 2023 року лекція проходила в online режимі. Серед учасників заходу були присутні не лише здобувачі вищої освіти, а й викладачі з різних університетів України: проректор з науково-педагогічної роботи Жучок Анатолій Володимирович, директор Навчально-наукового інституту економіки та бізнесу Хмель Валерій Петрович та його заступниці Бойко Олена Володимирівна; професор кафедри фінансів, обліку та банківської справи Клапків Юрій Михайлович та доценти Рубежанська Вікторія Олегівна та Мальцева Вікторія Володимирівна, доцент кафедри туризму, готельної і ресторанної справи Кашинська Олена Євгенівна з Луганського національного університету імені Тараса Шевченка; заступник декана економічного факультету Нагорний Віталій Володимирович та завідувачка кафедри банківської справи та страхування Костюк Вікторія Анатоліївна з Національного університету біоресурсів та природокористування України); завідувачка кафедри фінансів, банківської справи та страхування Драган Оксана Олександрівна з Білоцерківського національного аграрного університету; доцент кафедри банківської справи та страхування а Стецюк Тетяна Іванівна з Київського національного університету імені Вадима Гетьман; доцент кафедра туристичного та готельного бізнесу Мірзодаєва Тетяна Віталіївна з Національного університету харчових технологій.


  Лектор професійно володів увагою аудиторії, акцентуючись на найбільш суттєвих моментах та поняттях, порядок викладення матеріалу був логічним, а темп викладення – сприяв розумінню та засвоєнню матеріалу. Під час лекції було розглянуто питання про економічну природу страхового асистансу, історичні передумови його виникнення, діяльність асистантів як надавачів послуг, принципи та різновиди страхового асистансу, норми нового закону «Про страхування», які набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Красномовно підкреслили значення страхового полісу під час подорожей уривки із французької комедії «Банзай» та відеоролик про засновника асистансу як послуги Pierre Desnos, який у 1963 році в Парижі заснував першого асистанта – компанію «Europ Assistance».


 

  На високому науковому і навчально-методичному рівні відбулася лекція та одержала схвальні відгуки. Присутні відмітили жваву і цікаву подачу лекційного матеріалу та практичних кейсів, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів. Зустріч була доволі пізнавальною та корисною, адже мала практичну спрямованість щодо вибору якісного страхового покриття у страхових компаній з метою мінімізації ризиків під час подорожей та відпочинку.

 

Щиро вдячні здобувачам вищої освіти та колегам за запрошення до участі у заході.

 

Олексій МУРАВСЬКИЙ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook