Освітньо-професійна програма: «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – твій успішний старт!
Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва запрошує на навчання за освітньо-професійною програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Ми здійснюємо підготовку фахівців для організації діяльності сучасних ферм з вирощування сільськогосподарських тварин і отримання високоякісної продукції тваринного походження – м’яса та молока; для організації господарської діяльності на м’ясних та молокопереробних підприємствах; для впровадження існуючих та розробки нових технологій високоякісних та безпечних м'ясних і молочних продуктів.
Випускники спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» можуть працювати:
- на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин;
- на м’ясних підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин у ковбасні вироби, м’ясні копченості, м’ясні консерви, напівфабрикати тощо;
- на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин;
- на молокопереробних підприємствах з переробки молока різних видів ссавців у сири, масло вершкове, молоко питне, кисломолочні напої, сметану, морозиво, молочні консерви тощо;
- у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів;
- у проектних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва;
- у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції;
- на птахофабриках.
Спеціальність передбачає підготовку фахівців широкого профілю, які зможуть забезпечувати параметри та здійснювати контроль технологічних процесів при виробництві і переробці продукції тваринництва; використовувати методики оцінки повноцінності годівлі, мікроклімату приміщень та способів утримання тварин; контролювати ведення первинного та зоотехнічного обліку на фермах; володіти професійними знаннями з технології переробки сировини тваринного походження у високоякісні та безпечні м’ясні і молочні продукти; здійснювати ветеринарно-санітарну та технологічну експертизу сировини тваринного походження, молочних та м’ясних продуктів; організовувати безвідходні виробництва на молоко- та м’ясопереробних підприємствах.
Умови вступу на ОС «Бакалавр»:
- українська мова та література;
- математика;
- історія України, або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія
- сертифікат ЗНО 2020-2021 років з української мови і літератури;
- сертифікат ЗНО 2020-2021 років з математики, іноземної мови або географії або історії України або біології або хімії або фізики.