Інтерактивна подорож героїчним шляхом України

May 1, 2023
Події українського сьогодення особливо гостро й емоційно сприймаються представниками найвразливіших верств країни: молоддю й дітьми. І тому відвідування Музею Становлення Української Нації студентами другого курсу спеціальності «Соціальна робота», яке відбулось наприкінці квітня, з очевидністю справило на них неабияке враження. Адже високий рівень майстерно виконаних інтерактивних експозицій свідчать не тільки про залучення культурно-мистецького простору України до кращих європейських зразків, але й про всеосяжний дух патріотизму, інтелекту та про глибоке національне культурне коріння нашого народу.
 
          
Яскравою палітрою кольорів, звуків, споглядання наче реальної потужної течії Дніпра та руху козаків на конях захоплює уяву. Грунтовно й переконливо протягом години розгортав гід історію нашої нації: від сивої давнини Трипілля на черкащині, культурний розвиток якого історично передував розвою античної цивілізації, - до нелегкого українського сьогодення.
Студенти із захопленням дивились на прекрасні артефакти давнини і намагались відчути подих століть, перебуваючи поряд з майже живими козаками, князями та княгинями. Їх втілення у повномірних постатях з воску та латексу, їхні очі заворожували й залучали до героїчно-патріотичного виміру їхнього буття. Цей підземний містичний простір створював атмосферу дива і водночас наповнював відчуттям гордості за нашу потужну прекрасну націю, причетність до якої посилила відчуття власної гідності.
Студенти залучились до образного сприйняття особливостей ментальності, високо розвиненого інтелекту, виразної моральності й гуманізму нашого народу, який протягом своєї героїчної та драматичної історії змушений був обстоювати й виборювати свою свободу і свої землі. Адже наші багаті лани і степи, родючі грунти завжди вабили хиже око агресивних сусідів. І щоб захистити свою Батьківщину нашим князям й гетьманам доводилось робити дуже нелегкий і часом небезпечний історичний вибір.
         
 
 
     
 
На думку викладачів кафедри Соціальної роботи та реабілітації НУБіП, наші студенти в процесі залучення до циклу соціально-гуманітарних дисциплін мають не тільки засвоїти категоріальні схеми та вивчити концепції й персоналії з певних курсів, але піднести на новий рівень свій інтелект та збагатити свою духовність, піднести своє відчуття власної гідності й гордості за свою незламну націю.
Доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації Людмила ЧЕКАЛЬ
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook