Відвідування вебінару на тему “Розвиток підприємництва в умовах війни та його фінансового забезпечення”

16 November 2022, 11:58

 Продовженням співпраці Проєкту Технічної Допомоги UAFA, НУБіП України й кафедри організації підприємництва та біржової діяльності 10 листопада 2022 р. був проведений вебінар для студентів та аспірантів на тему “Розвиток підприємництва в умовах війни та його фінансового забезпечення”. Студенти 1 групи 1 курсу були також долучені до онлайн-вебінару.



   Черговий вебінар із серії "Агробізнес під час війни" був присвячений найважливішим питанням сьогодення. Адже нині розвиток підприємництва характеризується рядом проблем та викликів, які стоять перед аграріями. Це проблеми з логістикою, низькі закупівельні ціни, зростання виробничих витрат на вирощування сільськогосподарських культур призводить до необхідності оптимізації організаційно-економічних підходів до ведення бізнесу в аграрному секторі економіки. Важлива роль відводиться забезпеченню стабільного фінансування виробничих процесів. Крім банківського кредитування аграрії мають можливості залучення коштів державних програм та міжнародних організацій.
   Модераторатором вебінару на тему “Підприємництво в аграрному секторі та можливості його фінансового забезпечення” був проф. каф. організації підприємництва та біржової діяльності НУБіП України Віталій Радько.
   Було заслухано виступ на тему “Сучасні тенденції розвитку рослинництва України” заступник директора агробізнесу з виробництва, Кернел Шитюк Костянтин.

   Із актуальними викликами розвитку підприємництва в агробізнесі ознайомив нас директор, ТОВ «Мінераліс Україна», Юрій Ліпський.
   Роль та місце банків у фінансовому забезпеченні підприємницької діяльності в аграрному секторі були розглянуті експертом економіки Проєкту UAFATA, Віталієм Головачем.

   Пізнавальною була доповідь “Залучення державних та міжнародних фінансових ресурсів для розвитку аграрного підприємництва” виступив експерт Проєкту UAFATA Олег Осаулюк.
   Цікавою була доповідь на тему “Європейський досвід дорадництва для забезпечення потреб агробізнесу” НААСДУ, директора Романа Корінця.
   Дякуємо модератору та виступаючим за цікавий та пізнавальний вебінар.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії



 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook