Осінь 2022 – крокуємо до перемоги та вдосконалення себе!

November 1, 2022

  Прекрасна пора осені зазвичай нас радує та дивує своїми дарами, лагідною погодою та процесом навчання, що вже розпочався, і все швидше набирає обертів, наближаючи нас до іспитів та заліків.

  Але цього року осінь незвичайна… В Україні триває війна, вже 245 день йдуть військові дії, а заняття перериває повітряна тривога…Але навіть в такій ситуації ми розуміємо, що саме якісне навчання, наше відповідальне ставлення до освіти наближає нашу перемогу, адже країні потрібні професіонали! І де б ми не проводили заняття: в затишних аудиторіях університету, в бомбосховищі чи вдома дистанційно – поринаємо в прекрасний та неповторний світ знань! І кожної хвилини дякуємо нашим воїнам, що у нас є така можливість–вчитися!


  Викладачі кафедри англійської філології цієї осені активно проводять виховну роботу зі студентами та аспірантами. Кожного ранку о 09 годині ми вшановуємо пам’ять загиблих…Минулого тижня відзначали дні народження корифеїв української літератури – Івана Драча та Бориса Олійника. Студенти декламували поезії, робили художній переклад улюблених творів.


  Поринув в історію нашої країни, в 1947 році із Західної України було вивезено до Сибіру близько 100 тисяч місцевого населення – це найбільша депортація українців, студенти та викладачі вшанували пам’ять жертв операції «Зіхід», провели паралелі із насильницьким вивезенням українців із тимчасово окупованих територій України сьогодні.


  Україна відома своїми демократичними традиціями та запровадженням першою в Європі Конституцією Пилипа Орлика, в якій було прописано поняття «вільного народу», основи демократії та правосуддя, антикорупційні та соціальні засади. В цьому році ми відзначили 350 років від Дня народження Пилипа Орлика. Студенти підготували доповіді про історичне значення Конституції, а також розвиток демократії, верховенство свободи та прав людини в Україні.
Викладачі кафедри англійської філології проявили неабияку активність у вдосконалення своєї професійної діяльності. Відвідали низку семінарів з методики викладання англійської мови від провідних педагогів з різних країн світу та обговорили втілення передових методик викладання на міжкафедральному семінарі.


  Отже, осінь надихає на наближення миру, навчання та насолоду від такого різнобарв’я природи.

Індіра Ренська
Старший викладач кафедри англійської філології
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook