Комфорт і затишок у кімнаті – основа гармонійного розвитку людини

September 21, 2022

 Гуртожиток для студентів другий дім, куди завжди хочеться повертатися після насиченого навчального дня, де можна відпочити, зустрітись та провести час з вірними друзями та наполегливо працювати над собою.

   Проживання в студентському кампусі – це уміння налагоджувати дружні стосунки з людьми, жити в колективі, адаптуватися до умов проживання в гуртожитку та самостійно вирішувати буденні побутові проблеми. Для здобувачів 1 курсу – це новий досвід, оскільки більшість проживала з батьками, і далеко не всім вдається одразу адаптуватися до проживання в студентському гуртожитку.
   Для вирішення актуальних питань та згідно плану роботи юридичного факультету, 20 вересня відбулися збори студентів першокурсників мешканців гуртожитку №4. На порядку денному розглядали питання: дотримання правил внутрішнього розпорядку, обговорювали істотні умови договору, заходи теплозбереження та енергозбереження, правила протипожежної безпеки та правила користування електроприладами, алгоритм дій при сигналі «Повітряна тривога» та інструкцію з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу.
   Очільниця факультету Олена Яра, наголосила на необхідності дотримання порядку в студентських кімнатах, належного санітарного стану на поверхах та у місцях загального користування, дисципліни та неприпустимості паління і вживання алкогольних напоїв. Звернула увагу присутніх на дотримання умов договору і наслідки, які ймовірно можуть бути при тому чи іншому порушенні.
   Також повідомила, що ректорат університету та адміністрація факультету постійно працює над покращенням умов проживання та відпочинку здобувачів, зміцнення матеріаль-технічної бази та докладають максимум зусиль щоб всі питання, з якими звертається студентська рада гуртожитку, вирішувалися якнайшвидше, при цьому зауважила, що велика роль та відповідальність за організацію роботи гуртожитку лежить і на студентському самоврядуванні.
   Олена Улютіна, звернула увагу присутніх на необхідність бережного ставлення до майна університету, неухильного дотримання правил внутрішнього розпорядку та техніки безпеки. «Прошу дотримуватись правил протипожежної безпеки та правил користування електроприладами» – наголосила заступниця декана. Також проінформувала присутніх про заборону використання електронагрівальних приладів та роз’яснила наслідки невірного використання подовжувачів у житлових приміщеннях.
   Завідувач гуртожитку Руслан Кульпін, провів інструктаж та практичне навчання алгоритму дій при сигналі «Повітряна тривога!» Довів до відома студентів порядок оповіщення та евакуації у разі виникнення надзвичайної ситуації, адже всі ці вимоги мають одну мету – збереження життя та здоров’я мешканців гуртожитку.
   Збори пройшли активно та дієво, здобувачі отримали відповіді на свої запитання, які виникали у ході спілкування та показали небайдужість і активну громадську позицію, а це – головне у вирішенні будь-якої проблеми.
 
 
Олена Улютіна,

заступниця декана 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook