Інтерв’ю із гарантом освітньої програми "Економіка підприємств та галузей національного господарства" ОНС ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ (PHD)

August 5, 2022
В умовах воєнного часу сьогодення, впродовж останніх 3-х тижнів в НУБіП України здійснюється прийом документів для вступу на навчання з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії (за державним замовленням та контрактом).

Про особливості підготовки фахівців за освітньою програмою "Економіка підприємств та галузей національного господарства" ОНС ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ (PHD) сьогодні спілкувалися гарант програми, д.е.н., професор Байдала Вікторія Володимирівна та майбутній аспірант Антон Кірічек. 

- В НУБІП України як і в інших ЗВО розпочалася вступна кампанія до аспірантури 2022 року. Які переваги навчання в аспірантурі?
 
- Аспірант проходить поглиблену науково- освітню підготовку, тому той, хто має науковий ступінь, має і вищий суспільний статус у сучасному світі знань та інформації. Навички, які отримує аспірант, на сьогодні є необхідними для формування успішної кар’єри у будь - якій професійній інтелектуальній діяльності незалежно від наукової спеціалізації. Багато роботодавців шукають претендентів з вченим ступенем на керівні посади. Соціологічні дослідження переконують, що людина із науковим ступенем, як правило, займає більш високі посади та має вищий дохід.

 

- Які вимоги до вступників?
 
- До аспірантури на конкурсній основі приймаються особи, які мають повну вищу освіту за освітнім ступенем «Магістр» (ОКР «Спеціаліст»).
 
- Що Ви можете сказати про кар’єрні можливості для випускників аспірантури?
 
- Випускники можуть працювати: у закладах вищої освіти, наукових установах, що здійснюють підготовку фахівців для сфери економіки, проводять наукові дослідження в цій сфері, в Міністерствах, службах, агентствах, інспекціях, центральних органах виконавчої влади зі спеціальним статусом, колегіальних органах тощо, на підприємствах різних галузей національного господарства.

- Які документи потрібно подавати для вступу до аспірантури?
 
- Всі необхідні шаблони документів для заповнення знаходяться на сайті Відділу аспірантури у вкладці Шаблони документів. Враховуючи нинішні воєнні умови, вступники до аспірантури мають особисто подати (завірені підписом) копії документів (згідно переліку) або надіслати Новою Поштою (на ім’я завідувача відділу аспірантури Віталія Вакуленка 0972301033, відділення НП №64 м. Київ; перед відправкою обов’язково уточніть чи дане відділення працює).Також, ОБОВ’ЯЗКОВО всі документи мають бути відскановані, заархівовані (назва архіву: П_І_Б.rar) та надіслані на електронну пошту відділу аспірантури НУБіП України: [email protected]

- Чи потрібно вступникам складати екзамени і якщо потрібно то які?
 
- Відповідно до затверджених Правил прийому, вступники складатимуть 3 екзамени: фаховий зі спеціальності; іноземна мова (англійська, німецька чи французька мова – за вибором вступника) та філософія. Зарахування аспірантів буде здійснено згідно затвердженого графіку після складання екзаменів за результатом засідання вступної комісії.
 
-  У якому форматі буде проводитися навчання?
 
- Враховуючи умови воєнного стану освітній процес підготовки докторів філософії у новому навчальному році здійснюватиметься у змішаному форматі (очно/дистанційно) відповідно до затвердженого графіку НУБіП України для очної (денної, вечірньої) та заочної форм навчання.
 
- Дякую Вам за ромову. Я отримав відповіді абсолютно на всі запитання, які мене цікавили. Окремо хочу сказати, що дуже радує можливість навчання у дистанційному форматі у такий складний для всієї країни час.
 
- Дякую Вам за запитання. Нагадую, що прийом документів завершується 12 серпня, тож запрошую на навчання до аспірантури для здобуття ступеня PhD. Обирайте економічний факультет і кафедру економіки НУБіП України.
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook