Студенти набувають практичний досвід з овочівництва

July 6, 2022

 

В умовах військового стану студенти III курсу спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» з 20 до 24 травня опанували новий досвід проведення навчальної практики з овочівництва у змішаній формі. Зважаючи на ті виклики, з якими зіштовхнулися українці сьогодні через війну в Україні, більшість студентів навчальну практику провели в онлайн-форматі. Водночас у студентів була нагода відвідати НЛ «Плодоовочевий сад» та закріпити теоретичні знання практично на овочевому полі.

Студенти за допомогою платформи Webex з наглядним матеріалом та відеоматеріалами ознайомились з основними процесами, які проводяться в літній період у полі під час проходження практики. Навчились складати овочеві сівозміни,  проводити літні строки сівби насіння овочевих культур. Зрозуміли, що важливою складовою є уміння визначати норму висіву насіння за оптимальною кількістю рослин на одиницю площі та кількістю насінин в одному грамі, використовуючи дороге насіння гетерозисних гібридів овочевих культур.

Студенти навчились проводити розрахунки потреби господарства в розсаді. Ознайомились з особливостями прийомів догляду за овочевими рослинами; контроль забур’янення та заходи захисту від шкідників та хвороб, які проводять на посівах овочевих культур в літній період. Важливою складовою навчальної практики було проведення збирання врожаю та післязбиральної доробки овочів у полі.

Гуляк Юлія та Дудар Ярослава знайшли можливість приїхати в НЛ «Плодоовочевий сад» і закріпити теоретичні знання на колекційних ділянках овочевого поля. Завідувач навчальної лабораторії овочівництва Леонтьєва Ольга Анатоліївна навчила студентів практичного досвіду вирощування овочевих культур. Студенти практично навчились проводити догляд за рослинами та  збір врожаю овочів. Водночас допомогли кафедрі овочівництва і закритого ґрунту вирощувати та збирати овочеву продукцію.

Загалом всі залишились задоволені! Незважаючи, що для більшості студентів практичне навчання відбулось у дистанційному форматі, вони відмічають важливість і необхідність його для набуття фахових компетенцій. Чекаємо швидшої Перемоги та можливість отримання неоціненого практичного досвіду та позитивних емоцій в очному форматі!

                

Ірина Бобось,

Керівник практики, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook