Ректорат: екзаменаційна сесія та допомога постраждалим від російської агресії

9 May 2022, 11:25
     9 травня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене нагальним питанням діяльності університету та плануванню роботи на тиждень.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про процес акредитації освітньо-наукових програм. Презентував проект наказу та програми відзначення 124-річниці університету.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про винесені питання на засідання вченої ради університету, яке заплановане на 27 травня, та організацію процедури таємного голосування щодо присвоєння вчених звань.
     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк наголосив на підготовці звітів до Міністерства освіти і науки України за основними показниками реалізації наукових проєктів, що фінансувалися у 2021 році, у межах пріоритетних напрямів та щодо впливу трансферу технологій на фінансовий стан університету. Висвітлив питання підписання договорів щодо надання DOI науковим статтям в університетських виданнях та перевірки наукових праць вчених на плагіат із використанням програми Strikeplagiarism. В навчально-дослідних господарствах завершується посів кукурудзи, проводиться підготовка грунту і планується посів сої.

     Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про черговий розгляд заяв членів профспілки на надання матеріальної допомоги. Він зазначив, що проводиться робота щодо організації літнього відпочинку дітей в таборі Чайка.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про оптимізацію штатного розпису та підготовку до завершення трудових договорів 30 червня.
     Начальник відділу дистанційного навчання та організації діяльності відокремлених підрозділів Олександр Санченко проінформував про стан справ в Немішаєвському та Ірпінському фахових коледжах, міжкафедральних лабораторіях.
     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик закцентував на рості явки студентів на онлайн-заняттях. На сторінках ННІ та факультетів на офіційному сайті університету опубліковані графіки сесії.
     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про нарахування стипендії студентам та заробітної плати співробітникам університету за першу половину місяця і звернула увагу на необхідність ліквідації заборгованості за проживання в гуртожитках, як студентами, так і співробітниками.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував на видачі наказу на сплату за проживання в гуртожитках на наступний рік, а отже хто бажає проживати – мають можливість сплатити. У межах підготовки до відзначення чергової річниці університету готуються виступи іноземних партнерів. Благодійний фонд «Голосіївська ініціатива 2020» підтримує постраждалих від російської агресії співробітників і студентів університету та відокремлених підрозділів, загальна сума вже виданої допомоги сягає 400 тисяч гривень.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про облаштування території університету, проведення поточних аварійних ремонтів в навчальних корпусах та гуртожитках, підготовку об’єктів згідно з планом відзначення 124-річниці університету.
     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на профорієнтаційній роботі, проводженні освітнього процесу та підготовці до сесії. У цьому аспекті протягом тижня буде поновлена інформація щодо місцеперебування студентів з метою максимально зберегти контингент. В Ірпінському фаховому коледжі продовжуються роботи з ліквідації наслідків обстрілів російськими військами та налагодження нормальної роботи закладу освіти.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – забезпечити організоване проведення екзаменаційної сесії у дистанційному форматі, провадити щоденний моніторинг явки студентів та якості освітнього процесу, спланувати засідання приймальної комісії за участю ректора, провести аналіз змісту електронних навчальних курсів, навчальних програм з метою їхнього осучаснення, продовжити активну профорієнтаційну роботу. Вадиму Ткачуку – звернутися до мінцифри щодо можливості надання обладнання Starlink для використання в навчальному процесі, провести засідання групи підтримки розробки та подачі грантів на провадження наукових досліджень спільно з іноземними партнерами, провести ревізію наявних інформаційних ресурсів задля забезпечення стабільної роботи, зокрема навчального порталу. Вадиму Кондратюку – посилити економію паливно-мастильних матеріалів в навчально-дослідних господарствах, активізувати публікаційну активність у виданнях, що входять до міжнародних наукометричних баз. Валерію Іщенку – продовжити аварійні ремонти в навчальних корпусах та гуртожитках, підготувати навчальний корпус №1 до зустрічі вступників. Оксані Барановській – сформувати проекти порядків денних засідань ректорату та вченої ради.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook