Ректорат: піклуємося про здоров’я, завершуємо навчальний семестр та звітуємо про діяльність в 2021 році

22 December 2021, 10:00
     20 грудня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. У полі зору стан здоров’я студентів та співробітників, загрози пандемії, перебіг екзаменаційної сесії і завершення навчального семестру, підбиття підсумків діяльності вишу в поточному році тощо.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша зупинився на епідеміологічній ситуації, стані захворюваності на ГРВІ. Продовжується вакцинація бажаючих студентів щовівторка та щочетверга. Минулого тижня пройшла акредитацію освітньо-наукова програма з ветеринарії, на цьому тижні – експерти працюватимуть з економістами. Також йде співпраця з центральними органами виконавчої влади щодо відзначення 125-річниці університету.

 

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про завершення підготовки проекту звіту ректора про діяльність університету в 2021 році, на факультетах на в ННІ проходять конференції трудових колективів, де розглядаються відповідні звіти деканів та директорів. Наступного тижня пройдуть засідання ректорату, вченої ради, конференції трудового колективу НУБіП.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зупинився на завершенні наукових досліджень в 2021 році, використанні коштів та очікування надходжень від Міністерства освіти і науки України на фіксування оплати праці науковців. До спецфонду за науковими програмами навчально-дослідні господарства перерахували майже 25 мільйонів гривень. Проведені засідання редакційних колегій наукових видань університету, завершується процес юстування положень шести з них, для включення до складу редакційних колегій запрошуються закордонні експерти тощо – все це з метою включення їх до міжнародний науко метричних баз. В навчально-дослідних господарствах проводяться планові ремонти і підготовка техніки до наступного сезону.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про реалізацію графіку відпусток в поточному році та планування на наступний рік.

     Голова Студентської організації Марина Когут зупинилася на участі в конференції трудового колективу 40 делегатів від студентства.

    Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про перебіг виселення магістрів та виконання ними вимоги щодо здачі кімнат в належному стані. Сьогодні очікується надходження 200 матрасів для потреб гуртожитків.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про планування візиту до університету Вагенінгена щодо відновлення співпраці. Спільно з Хорватським університетом наук про життя планується реалізувати науковий проект в галузі агрономії. Поглиблюється співпраця з Китаєм, подається грант на спільні дослідження. Також в центрі уваги завершення фінансового року, підбиття підсумків госпрозрахункової діяльності.

  

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг ремонтних робіт в навчальному корпусі №2, завершення проектної документації з ремонту місць загального користування в навчальному корпусі №12, встановлення вікон та спорудження внутрішніх перестінків на спортивному корпусі, монтаж протипожежної сигналізації в навчальному корпусі №1.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на ході екзаменаційної сесії, завершенні захисту кваліфікаційних робіт магістрами та початок вручення їм дипломів. Завтра відбудеться засідання рейтингової комісії, де будуть розглянуті попередні результати діяльності науково-педагогічних працівників. Триває подання документів для участі в конкурсі на заміщення вакантних посад директорів фахових колежів – Бобровицького та Заліщицького. Здійснюється прийом слухачів на підготовче відділення з метою набору по одній групі на кожну спеціальність.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – контролювати завершення навчального семестру та зимової екзаменаційної сесії, розробити проект графіку навчального процесу на другий навчальний семестр, сформувати перелік обладнання для оснащення навчальних лабораторій, яке буде придбаватися в 2022 році, підбити підсумки рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників. Валерію Іщенку – розпочати ремонт кімнат для першокурсників в гуртожитках, реалізовувати дорожню карту з будівництва будинку для співробітників. Вадиму Кондратюку – внести пропозиції з передачі майна в навчально-дослідних господарствах, сформувати перелік тем та напрямів наукових досліджень. Вадиму Ткачуку – активізувати сплату за навчання. Сергію Кваші – до завершення року супроводжувати проект постанови Кабінету Міністрів України щодо відзначення 125-річниці університету, спланувати перевірку підготовки аспірантів, жорстко контролювати дотримання карантинних вимог при проведенні урочистих вручень дипломів магістрам. Оксані Барановській – розробити план підготовки проведення конференції трудового колективу.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook