Студенти першокурсники ІТ факультету діляться враженнями про перші успіхи у освоєнні курсів академії Cisco

December 2, 2021

Ще півроку тому першокурсники факультету інформаційних технологій тільки краєм вуха чули про курси академії Cisco, але під кінець навчального року вже у кожного зі студентів є власний зразок сертифікату академії, здобутий стараннями, наполегливістю та винахідливістю.

Найпершим знайомством став курс «IT Essentials», який охоплює основи комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення, а також просто пояснює передові поняття, такі як безпека, мережа та відповідальність ІТ-фахівця. Очевидно, що цей курс - один із найкорисніших ресурсів, який допоможе кожному студенту на своєму шляху до успішної кар’єри, підвищення кваліфікації та професійного розвитку.

Всього першокурсникам був наданий доступ відразу до трьох курсів:

  1. Курс «IT Essentials» (Націлений на ознайомлення майбутніх IT-фахівців з базовими правилами поводження з персональною інформацією);
  2. Курс «Introduction to Cybersecurity» (Базові правила цифрової безпеки);
  3. Курс «NDG Linux Essentials» (Ознайомлення з операційною системою Linux);

Звісно, у студентів думки щодо курсів Cisco різняться, але більшість впевнено стверджує, що були б не проти запровадження в програму наступних навчальних семестрів нових курсів і причини таких слів у кожного свої.

Хтось, як першокурсниця ІПЗ Аліна Мірошниченко радіє тій кількості балів, які присуджують за кожний сертифікат окремо (30, 15 та 15 балів). Хтось, як інша першокурсниця ІПЗ Урюхіна Дар’я, задоволений масштабом інформації, яку вдалося отримати на курсах.

 

А ось їх подрузі Дар’ї Мироненко сподобалися відразу декілька речей. Як стверджує студентка, курси Cisco – це прямий шлях до самодисципліни та практики саморозвитку.

  • «Я проходила курси ось яким чином, - говорить Даша, - з самого першого дня, коли нам стали відомі подробиці цього завдання, я розробила план, згідно якого повинна була кожного дня проходити по одній темі курсу. Таке рішення допомогло знайти вихід одразу з декількох проблемних ситуацій, - продовжує вона, - основна з яких, звісно ж, брак часу. Мені потрібна була лише година кожного дня: я вспівала вивчати інші дисципліни, разом з тим не поспішаючи з вивченням ІТ, а вивчаючи весь матеріал якісно та на постійній основі. Цікаві теми курсів не перетворювали їх проходження в рутину навчання, тому я не встигала втомитися за годину, але в кінці кінців вклалася в усі дедлайни».

На питання: «Чи хотіла б ти в наступному півріччі пройти інші курси від Cisco?», студентка відповідає, що не була б проти, оскільки, перш за все, це цікаво та потребує певних умінь в самодисципліні, а ця якість, як нам відомо, потрібна кожному студенту.

З досвіду першокурсника КІ Маловатова Дмитра, під час проходження деяких тестів було достатньо лише згадати лекції ІТ, адже більшість тем якісно розкрив Олександр Миколайович, тому для дійсно уважних слухачів та старанних учнів теорія, наведена, наприклад, в курсі з Кібербезпеки, була лише повторенням того, що студенти чули на лекціях у викладача.

Щодо проблем під час проходження курсів, вже інша студентка Анна Хоменко (першокурсниця КІ) відзначила тільки строгі дедлайни, дотримання яких для когось було стресовим та негативно впливало на проходження тем, адже увага приділялася більше швидкості, а не якості. Але, не дивлячись на дрібні негаразди, Анна задоволена тим, що мала змогу скористатися таким цінним джерелом інформації та стверджує, що не проти ще раз спробувати себе в проходженні курсів цієї компанії.

 

Анастасія Мільтова, студетка першого курсу факультету інформаційних технологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook