Комплексний аналіз фінансової діяльності підприємства як запорука формування професійних компетентостей фінансистів

November 22, 2021
    Цільова спрямованість навчання в нашому славетному університеті, у тому числі, на економічному факультеті – підготувати високоякісного фахівця на основі теоретичної і практичної підготовки для виконання фінансово-економічної та організаційно-управлінської діяльності.
   Кафедра фінансів готує фахівців високого рівня фінансової ерудиції, а також допомагає студентам набути прогресивної ділової якості – цілеспрямованості, розвинути особисті здібності – вміння логічно мислити, грамотно вирішувати поставлені завдання.
  Одним з інструментів досягнення означеного є проведення ділових ігор. Тому для закріплення набутих знань з дисципліни «Фінанси підприємств» та з метою удосконалення професійних навичок фінансиста, 19 листопада 2021 р. у 11 групі (скороченого терміну) спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» було проведено ділову гру на тему: «Комплексний аналіз фінансової діяльності підприємства».
    Студентами було сформовано 4 команди, які «працювали» фінансовими менеджерами на таких підприємствах: ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО "МИРОНІВСЬКИЙ ХЛІБОПРОДУКТ"; ТОВ «Хенкель Баутехнік»; ПРИВАТНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «МЕТАЛУРГІЙНИЙ ЗАВОД «АЗОВСТАЛЬ»»; АТ «ЛЬВІВСЬКА КОНДИТЕРСЬКА ФАБРИКА «СВІТОЧ».

   Всі студенти групи успішно опрацювали напрями формування та використання фінансових ресурсів у процесі фінансово-господарської діяльності підприємств, що дозволило вправно орієнтуватися та приймати відповідні управлінські рішення щодо фінансування суб'єктів підприємницької діяльності в рамках, що визначені нормами фінансового законодавства України.

    Ділова гра дозволила відтворити діяльність керівника і фахівців-фінансистів на підприємствах, опрацювати виробничі ситуації. Також молоді фінансисти виявили здатність працювати в професійній команді. Головним досягненням стало не тільки вміння робити важливі висновки на основі визначення динаміки фінансового розвитку підприємства, а і набуття навичок прогнозування фінансових результатів, майбутнього доходу, витрат і прибутку, сформувати модель майбутнього фінансового стану підприємства (з врахуванням руху грошових потоків, акумуляції капіталу, адаптації до зміни умов внутрішнього та зовнішнього середовища).
    Професія фінансиста була та залишається престижною: за аналітичними даними, на 1.09.2021 р. в Україні, потреба у високоосвічених фінансових аналітиках та фінансових менеджерах суттєво перекривала пропозицію. З впевненістю можна заявити, що кафедра фінансів готує якісно нову плеяду фінансистів!
 
Олена Лемішко ,
доцент кафедри фінансів

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook