Розпочато серію навчань для тренерів із організації симуляційних вправ для реагування на надзвичайні ситуації, спричинені транскордонними хворобами тварин

12 жовтня 2021 року
     На базі ННІ неперервної освіти і туризму та Факультету ветеринарної медицини стартує перше в серії навчання для тренерів із організації симуляційних вправ для реагування на надзвичайні ситуації, спричинені транскордонними хворобами тварин. Навчальна програма підготовлена в рамках проекту технічної підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН і Європейського банку реконструкції та розвитку «Здоров’я тварин, безпечність харчової продукції та програми гарантування її якості» (далі – проєкт).
 

Відсутність належного оперативного реагування на епізоотичні загрози має прямий негативний вплив не тільки на економічний стан суб’єктів господарювання, але й може призвести до нищівного впливу на окремі галузі сільського господарства. Саме тому з метою покращення системи реагування на надзвичайні ситуації започатковано підготовку майбутніх тренерів (викладачів), які будуть вчити на прикладі симуляційних вправ працівників Держпродспоживслужби та лікарів ветеринарної медицини тому, як реагувати на виклики епізоотичного характеру.
 Слухачі нинішнього курсу – працівники центрального апарату Держпродспоживслужби та викладачі Факультету ветеринарної медицини НУБІП України.
Навчання відкрив вітальним словом Вадим Ткачук – проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку НУБіП України.

 
До викладання залучені кращі фахівці в рамках проекту ФАО ООН:
Залучені кращі фахівці проекту ФАО:
Юрченко Оксана, координатор проектів ФАО в Україні;
Рєвнівцев Олександр, л.в.м., експерт з питань здоров’я та транскордонних захворювань сільськогосподарських тварин ФАО;
Башинський Віталій, експерт з питань ветеринарії та безпечності харчових продуктів ФАО;
Поліщук Володимир, національний консультант ФАО, IT/GIS фахівець, епізоотолог;
та викладачі НУБІП України:
Мельник Володимир, к.вет.н., доцент, завідувач кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології;
Бойко Григорій, к.вет.н., доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії НУБІП;
Недосєков Віталій, д.вет.н., професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології.

 


     В рамках навчання будуть опрацьовані теми: поняття симуляційної вправи та їх види, необхідність симуляційного навчання та підходи до складання плану симуляційного навчання, організація симуляційної вправи, особливості організації симуляційних вправ для різних видів занять, рекомендації з організації симуляційних вправ щодо африканської чуми свиней, розслідування випадків та спалахів інфекційних хвороб тварин, масових отруєнь тварин та ліквідації наслідків стихійного лиха із жертвами серед тварин, рекомендації щодо організації симуляційних вправ з епізоотичного розслідування.
 
 
Олена Ковальова,

 директор ННІ неперервної освіти і туризму

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook