Успішна акредитація першої п’ятірки ОНП PhD та участь гарантів в засіданні НАЗЯВО

1 жовтня 2021 року
     30 вересня 2021 року відбулось засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти під головуванням С.М. Квіта.

     Головним питання порядку денного був розгляд 247 акредитаційних справ, в тому числі п’яти освітньо-наукових програм третього рівня вищої освіти (доктора філософії) Національного університету біоресурсів і природокористування України:

  • 181 ОНП «Харчові технології» (гарант проф. Лариса Вацлавівна Баль-Прилипко);
  • 201 ОНП «Агрономія» (гарант проф. Семен Петрович Танчик);
  • 211 ОНП «Заразна патологія тварин» (гарант проф. Марина Владиславівна Галат);
  • 211 ОНП «Незаразна патологія тварин» (гарант проф. Наталія Геннадіївна Грушанська);
  • 281 ОНП Публічне управління та адміністрування (гарант проф. Ірина Миколаївна Грищенко).

     Під час засідання щиру вдячність за рекомендації з покращення освітньо-наукової програми експертній групі висловила декан агробіологічного факультету, проф. Оксана Тонха. Вона наголосила на статусі дослідницького університету, кваліфікованому кадровому складі НУБіП України та потужній ресурсній базі. Відзначила особливості ОНП, що дозволяють охопити напрями досліджень з рослинництва, селекції та насінництва, землеробства, грунтознавства, агрохімії, овочівництва, кормовиробництва, сільськогосподарської меліорації, мікробіології та біотехнології.
     Наталія Геннадіївна та Марина Владиславівна акцентували увагу на унікальних моментах та інноваційності освітньо-наукових програм. Гаранти зазначили, що окремі частини наукових досліджень за даними програмами виконуються здобувачами у структурному підрозділі університету УЛЯБП АПК, на базі Центру колективного користування науковим обладнанням з новітніх агротехнологій «Агропромисловий комплекс, лісове і садовопаркове господарство, ветеринарна медицина» на сертифікованих приладах і обладнанні, що постійно оновлюється. Також, гаранти зазначили, що дослідження здобувачів за даними ОНП є складовою держбюджетних наукових тематик, фінансування яких за 2016-2021 роки становило 2 млн. 750 тисяч гривень.

     В онлайн-роботі приймали участь проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, проф., академік НААН Сергій Кваша, завідувач відділу аспірантури, к.е.н. Віталій Вакуленко, декани, гаранти.
     Під час засідання НАЗЯВО було визнано зразковими акредитації ОНП «Агрономія», ОНП «Незаразна патологія тварин» та ОНП «Заразна патологія тварин». З впевненим проходженням акредитаційної експертизи, також вітаємо гарантів ОНП «Харчові технології» та ОНП Публічне управління та адміністрування.

     Разом із цим, хочемо нагадати, згідно графіку НАЗЯВО протягом вересня вже пройшли акредитаційну експертизу дві ОНП та очікують рішення експертних груп та галузевих експертних рад ОНП «Інформаційні технології» та ОНП «Лісове господарство».
     Слід нагадати, що протягом жовтня-листопада поточного року акредитаційну експертизу проходитимуть ще п’ять освітньо наукових програм третього рівня вищої освіти (PhD): ОНП «Маркетинг», ОНП «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза», ОНП «Право», ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства» та ОНП «Економіка природокористування та охорона навколишнього середовища».

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
Надія Міняйло,
провідний фахівець відділу аспірантури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook