Цікава екскурсія ботанічним садом для польських та українських школярів у рамках співпраці між факультетом аграрного менеджменту та школами Солом’янського району міста Києва

26 вересня 2021 року

    Починаючи з 2017 року, факультет аграрного менеджменту НУБіП України активно співпрацює з Управлінням освіти Солом’янської районної Державної Адміністрації в місті Києві. За вказаний період старшокласники шкіл Солом’янського району активно залучалися до різноманітних заходів на факультеті аграрного менеджменту, відвідували Дні відкритих дверей.

   Цього року за посередництва Управління освіти Солом’янської районної ДА в місті Києві до адміністрації факультету аграрного менеджменту звернулося керівництво Ліцею 144 міста Києва з проханням провести екскурсію по ботанічному саду НУБіП України та показати можливості навчання в екокласі в умовах карантину.


   Потрібно зазначити, що учні ліцею 144 міста Києва постійно беруть участь у різноманітних конкурсах та проектах. На початку 2021 року вони виграли грант на проведення екологічного дослідження з учнями в Польщі «Єднає природа – українсько-польська екопригода» під спільним керівництвом українських та польських наставників.             

 Відвідуючи Польщу на початку вересня 2021 року, учні були запрошені до ботанічного саду одного з польських університетів. Зрозуміло, що коли польські учні приїхали до Києва, вони також мали бажання побачити кампус та ботанічний сад українського університету, що було організовано в рамках співпраці між факультетом аграрного менеджменту та школами Солом’янського району міста Києва.


  За сприяння декана факультету аграрного менеджменту Анатолія Остапчука для учнів з Польщі та України було проведено цікаву екскурсію по ботанічному саду НУБіП України. Із чималим захопленням слухали старшокласники розповідь екскурсовода – завідувача лабораторії продукції та селекції деревних рослин Ботанічного саду НУБіП України, старшого наукового співробітника, кандидата біологічних наук Станіслава Слюсара. В їх очах палала цікавість до нового. Вони перепитували та уточнювали деякі незнайомі поняття рослин, які наявні у ботанічному саді НУБіП України.


   Присутні на заході вчителі з України та Польщі також висловили схвальні відгуки щодо ботанічного саду НУБіП України, а також всієї території університету, по якій вдалося здійснити невеличку прогулянку, незважаючи на прохолодну погоду та вересневий дощ.
   Заступник директора ліцею 144 Ірина Липчанська висловила подяку за організацію заходу та завірила у подальшій співпраці.

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook