Читай і навчайся разом з нами, формат немає значення

17 вересня 2021 року

   Наукова бібліотека є надійною точкою опори для студентства нашого університету, адже ми завжди поруч у зручному форматі. І разом зі своїми користувачами занурюємося в світ інформаційних скарбів книгозбірні у пошуку істинного знання.
     Оскільки в університеті в цьому навчальному році продовжено практику змішаної форми навчання, і вже незабаром, з 20 вересня 2021 р., першокурсники перейдуть на дистанційну форму навчання, перед бібліотекою постало непросте завдання – за максимально короткий проміжок часу провести серед студентів перших курсів заняття з інформаційної культури та забезпечити всіх бажаючих необхідними підручниками як в друкованому, так і в електронному форматі.
    Приємно зазначити, що серед студентів-центеніалів, які в цьому році вступили до університету, досить великий відсоток тих, хто надає перевагу саме паперовим навчальним виданням.

   Загалом, протягом серпня та вересня 2021 р. після реєстрації всіх першокурсників у науковій бібліотеці, їм видано 3331 прим. навчальних видань. Водночас, з метою інформаційного забезпечення студентів першого курсу під час дистанційного навчання бібліотекарки відібрали комплекти електронних підручників та методичних матеріалів і розіслали їх на електронні адреси кожного студента. Всього нами розіслано 28353 видання на 2272 електронні скриньки першокурсників.
   Під час занять з інформаційної культури з першокурсниками бібліотекарки акцентують увагу на тому, чим саме наукова бібліотека може допомогти студенту під час навчання. Перш за все, ми знайомимо новачків з нашими електронними ресурсами, а саме Цифровою бібліотекою, Електронною бібліотекою, Електронним каталогом. Окремо говоримо зі студентами про важливий бібліотечний сервісЕДД (електронна доставка документів), який забезпечить постійний зв’язок з користувачами книгозбірні під час їх навчання он-лайн.
   Кожен студент під час занять з інформаційної культури отримує пам’ятки, що містять дані про всі електронні ресурси бібліотеки та електронну адресу книгозбірні. Таким чином, студент зможе замовити бібліотекаркам навчальне видання з того чи іншого предмету в електронному форматі на власну електронну адресу під час дистанційного навчання.

   Після інформативно-ознайомчої частини наших занять на студентів очікує захоплюючий квест, під час якого їм потрібно виконати певні завдання, використовуючи ресурси книгозбірні, а на переможців чекає приємний сюрприз.

   Вцілому, наші інформативні та креативні заняття відвідали першокурсники всіх факультетів та ННІ, тож щиро дякуємо за співпрацю директорам ННІ, деканам факультетів та їх заступникам, а також кураторам груп, а саме:

  • Зіновію Ружило, декану факультету конструювання та дизайну;
  • Володимиру Завгородньому, заступнику декана агробіологічного факультету;
  • Вадиму Овчаренку, заступнику декана гуманітарно-педагогічного факультету;
  • Василю Бочкову, заступнику декана факультету тваринництва та водних біоресурсів;
  • Ларисі Карпенко, заступниці декана факультету аграрного менеджменту;
  • Ларисі Михальчишиній, доценту кафедри глобальної економіки;
  • Віті Строкаль та Марині Ладиці, доценткам кафедри екології агросфери та екологічного контролю;
  • Ірині Свистуновій, старшій викладачці кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології;
  • Богдану Мазуренку, асистенту кафедри рослинництва;
  • Володимиру Насіковському, доценту кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика;
  • Олегу Грищенку, доценту кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна;
  • Оксані Лобовій, доценту кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття;
  • Олені Шелімановій та Світлані Тарасенко, доценткам кафедри теплоенергетики;
  • Єлизаветі Кривобок, асистентці кафедри інформаційних систем і технологій;
  • Ігорю Болботу, доценту кафедри автоматизації та робототехнічних систем ім. академіка І.І.Мартиненка;
  • Олександру Гаю, доценту кафедри електропостачання ім. професора В.М. Синькова;
  • Сергію Голопурі, доценту кафедри терапії і клінічної діагностики;
  • Римі Дубовик, старшій викладачці кафедри фізичного виховання;
  • Ніні Косянчук, доценту кафедри ветеринарної гігієни ім. А.К. Скороходька;
  • Надії Дірі, асистентці кафедри педагогіки.

   Однак, наукова бібліотека опікується і студентами старших курсів, які наразі перебувають на дистанційному навчанні. Так, починаючи з першого вересня 2021 року, бібліотекарки підготували комплекти навчальних електронних видань та розіслали на електронні адреси старостам груп усіх факультетів та ННІ університету. Всього розіслано 3468 видань на 342 електронних адрес.
   На завершення, хочемо нагадати тим, хто бажає отримати додаткові навчальні матеріали, пишіть нам на електронну адресу [email protected] і ми обов’язково вам допоможемо.

Тетяна Кіщак,
директорка наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook