Олександр Краснолуцький, Анатолій Мірошниченко та Анатолій Полтавець вручили 109 першокурсникам факультету землевпорядкування студентські квитки і залікові книжки

2 вересня 2021 року
     1 вересня – День знань, завжди було особливим святом. І якщо раніше першокурсники у новенькій шкільній формі поспішали на свято першого дзвоника, то сьогодні – це вже перший крок у доросле життя. Тому цей день завжди сповнений емоціями і хвилюючою атмосферою. А для 109 першокурсників факультету землевпорядкування це день, з якого починається їхня дорога в майбутнє.
 
     Розділити радість від свята разом з першокурсниками приєднались викладачі, батьки і вельмишановні гості: заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, випускник факультету землевпорядкування 2001 року Олександр Краснолуцький, перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко, Голова Ради роботодавців факультету землевпорядкування, випускник факультету 2008 року Анатолій Полтавець, начальник навчального відділу НУБіП України Ярослав Рудик.
 
     Традиційно урочистості з нагоди посвяти в першокурсники факультету землевпорядкування розпочались Державним Гімном України. Вітальні слова прозвучали від декана факультету Тараса Євсюкова«У Національному університеті біоресурсів і природокористування України вже в 124 раз розпочинається навчальний рік. Ми раді бачити першокурсників і впевнені, що ви гордо понесете звання студента Національного університету біоресурсів і природокористування України, а Університет буде завжди пишатися вами та вашими успіхами».
 
     До поздоровлень приєдналися і гості свята. Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький привітав першокурсників з Днем знань і побажав наполегливо йти до своєї мети – оволодівати обраним фахом у найкращому університеті та факультеті землевпорядкування, зустріти добрих і надійних друзів і наставників.
 
     Анатолій Мірошниченко, перший заступник Голови Держгеокадастру передав вітання не тільки від Держгеокадастру, а й від факультету права КНУ імені Тараса Шевченка. «Бажаю насолоди від найкращих років у вашому житті! Опановуйте фах і чекаємо вас вже як фахівців через декілька років!», – побажав Анатолій Миколайович.
 
     У своєму виступі голова Ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолій Полтавець, перш за все, подякував батькам і студентам за правильний вибір професії. Викладачам зичив терпіння і наснаги, оскільки вони сприяють формуванню фахівців, від яких залежить майбутнє не тільки землеустрою та геодезії, а й всієї України. Ну а першокурсникам Анатолій Миколайович бажав вдалого першого навчального року у стінах Університету, щоб навчатися було в задоволення!
 
     Від ректора Університету Станіслава Ніколаєнка та ректорату передав вітання начальник навчального відділу Ярослав Рудик: «Від імені ректора та адміністрації Університету вітаю вас зі вступом, з тим, що ви стали студентами! Подивіться навколо – як багато молодих викладачів, випускники факультету, які працюють у міністерствах і відомствах. Це мотивує вас ставати кращими, гарно навчатися та отримати фах. Як начальник навчального відділу, рекомендую вам скористатися шансом, брати від навчання все можливе, розвиватися, рости як фахівець. Знайомтесь з групою, викладачами, з навчальними аудиторіями, лабораторіями. Використовуйте кожен день ефективно. А навчальний відділ готовий вам допомагати».
 
     Студентська організація і студенти старших курсів факультету землевпорядкування також підготували своє привітання для першокурсників. Голова студентської організації Олександр Вертелецький розповів про студентську організацію та зазначив, що створена вона для допомоги і поліпшення життя студентів. Тому якщо в когось є ідеї, які можна реалізувати чи потрібна допомога, то студентська організація завжди готова посприяти цьому. Олександра Пустовіт, голова культмасового відділу, запросила першокурсників спробувати себе в ролі артистів, розкрити мистецький потенціал, проявити свої таланти. Гліб Баженов, заступник голови спортивного відділу, запросив долучатися до спортивного життя факультету. Футбол, волейбол, кіберспорт – це не повний перелік того, чим займаються студенти на дозвіллі. Команди мають чимало перемог. Тому Студентська організація вітає першокурсників з правильним вибором факультету землевпорядкування і запрошує в свої лави.
 
     На цьому свято не закінчувалось. За участь у челенджі серед першокурсників «Я хочу стати землевпорядником» привітали подарунками від деканату та студентської організації його учасників: Вікторію Коваль, Ладу Кащенко, Мирославу Пшеченко, Давида Хандожко, Софію Крутий, Катерину Зоріну, Аліну Олексієнко, Максима Христюка, Івана Уманчика, Святослава Андріянова. А головним переможцем став Владислав Юхимюк.
     У цей день свято не тільки в першокурсників, але й у їхніх батьків. Тому з вітальним словом і батьківськими настановами виступила представниця батьків, випускниця факультету землевпорядкування, а нині директор Департаменту Держгеокадастру Ольга Лахматова. Викладачам вона побажала наснаги, здоров’я і терпіння. А студентам – бути дружніми та спраглими до знань. «Дорогі першокурсники, у вас зараз все найкраще: професорсько-викладацький склад, матеріально-технічне забезпечення. Є з кого брати приклад. Подивіться, скільки випускників факультету землевпорядкування займають високі посади. Я пишаюся, що свого часу обрала даний факультет, і пишаюсь тим, що мій син також став студентом факультету землевпорядкування. Тому бажаю вам рухатися тільки вперед! А ми, як батьки, будемо вас підтримувати».
     Після таких зворушливих слів до вітань приєднався заступник декана з навчальної і виховної роботи факультету землевпорядкування Олександр Шевченко. Він побажав першокурсникам успіхів у навчанні, бути активними. Адже Університет дає безліч можливостей, де можна себе реалізувати. Старший викладач кафедри військової підготовки, підполковник запасу Вадим Гризун привітав першокурсників з прийняттям важливого рішення у їх житті: «Будьте успішними, розвивайтесь гармонійно, реалізуйте свій потенціал, в тому числі і на військовій кафедрі!»
     І ось настав час урочистого прийняття присяги, яку зачитали Денис Баранник та Євгенія Ткачук, а за ними слова присяги повторювали всі студенти першого курсу.
     Найбільш очікуваним моментом було вручення студентського квитка та залікової книжки з рук поважних гостей. На цьому урочистому моменті і завершилось свято. 109 першокурсників стали офіційно студентами і членами великої родини НУБіП України. У подальшому студентів та гостей чекала фотосесія та неформальне спілкування.
 
     Крім того, студентам і гостям свята було продемонстровано оновлену до нового навчального року матеріальну базу геодезичних приладів та обладнання навчальної лабораторії геодезії. Протягом останніх двох років тут суттєво оновлено парк геодезичних приладів, завдячуючи проекту щорічної планової закупівлі для освітнього процесу, а також програмі співробітництва з бізнесом та роботодавцями.
     Свято закінчилось, проте навчання тільки починається. Першокурсники, ви зробили перший свідомий крок в своє майбутнє. Рухайтеся далі, не зупиняйтеся. Будьте гідними студентами! Використовуйте кожен день для розвитку в освіті, науці, культурі, спорті. А викладачі завжди готові вам у цьому допомогти. Успіхів!
 
Катерина Лук'янчук,

асистент кафедри геодезії та картографії 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook