Марія Корбут: зі спеціальністю «Управління персоналом» відкриваються нові горизонти і перспективи працевлаштування

3 серпня 2021 року

Маріє, професія лікаря надзвичайно популярна не тільки в нашій країні, а й за кордоном.  Вона вимагає зосередженості, уваги і дисциплінованості. Професійна діяльність лікаря поглинає ввесь вільний час, бо постійно потрібно розвиватися і рости. Навчання впродовж життя! Прошу розповісти трішки про себе.

Мене звуть Корбут Марія. Все свідоме життя мріяла стати лікарем. Мрії здійснюються. Закінчила Національний медичний університет ім. М. І. Пирогова. Працюючи лікарем у Військовому госпіталі Житомира, я ще раз впевнилася, що це те, чим я хотіла займатися в житті! Вступаючи до університету, я мала дві мрії: стати висококваліфікованим фахівцем і знайти омріяну професію. Але іноді дійсність перевершує всі мрії. Доля стелиться зараз у НУБіП України, щоб опанувати унікальну спеціальність – 073 «Менеджмент» («Управління персоналом»). Без вагань прийняла рішення, що вступатиму на гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України, кафедру управління та освітніх технологій.

Що спонукало Вас прийняти таке виважене рішення? Поясніть детальніше.

Загалом, мати дві вищі освіти стає не лише престижно, але й необхідно. Завдяки такому вибору відкриваються нові горизонти та перспективи працевлаштування, зокрема, як експерта в галузі праці, зайнятості і соціально-трудових відносин. Важливо, що з дипломом «Управління персоналом», можна отримати чудову роботу, бути справжнім фахівцем у сфері управління лікарською діяльністю та відкрити власну справу, зокрема, в царині косметології або вступити до аспірантури університету і розпочати  наукову кар’єру.

Чому обрали саме НУБіП України та освітню програму «Управління персоналом»?

Статус Національного і дослідницького університету, одного із лідерів освіти та науки світового рівня, надає переваги і відкриває перспективи працевлаштування випускників. Більше того, наш виш надає можливості проходити підвищення кваліфікації, безкоштовне стажування у Польщі, Німеччині, Чехії, Китаї, Франції, Туреччині. Ви запитуєте, чому я зупинила свій вибір на освітній програмі «Управління персоналом»? Неодноразове спілкування із професорами кафедри управління та освітніх технологій остаточно переконало мене у правильності мого вибору. Адже після закінчення магістратури й отримання диплому зі спеціальності «Управління персоналом» випускники стають діагностами (підбір та оцінка персоналу), консультантами (пошук оптимальних шляхів розв’язання проблеми), тренерами-менеджерами (підвищення професіоналізму працівників), адміністраторами (приймають рішення, що призводять до комплексного розвитку організації) і можуть займати посади керівника підрозділів кадрів і соціально-трудових відносин (HR-директори), начальника відділу кадрів, інспектора з кадрів, організатора діловодства у державних установах, інспектора праці тощо. Як бачимо, вибір достатньо великий. Кожен за покликом серця знайде своє місце під сонцем.

Знаю, що клятва Гіппократа змушує працювати, при потребі, цілодобово. Проте, якщо трапляється хвилинка, то чим Ви полюбляєте займатися у вільний час?

Шкода, але в лікаря вільного часу небагато! Весь час займають пацієнти! І все ж я  знаходжу час для читання! Іноді важко відірватися від захоплюючого роману. Та й підвищувати свій фаховий рівень потрібно!

Дякуємо, Маріє, за інтерв’ю! Весь колектив кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету, бажає Вам цікавого навчання та успішного опанування програми «Управління персоналом» у НУБіП України.

Інтерв’ю провела
Ніна Журавська

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook