Вступ 2021: перетнуто позначку у 20 тисяч заяв!

23 липня 2021 року
     Сьогодні останній день прийому документів і він виявився насиченим.
     На ранок 23 липня ми прийняли 20 646 заяв, чим набагато покращили показник минулого року, – говорить відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. На бакалаврат подали документи 17855 абітурієнтів, у магістратуру – 2791. Першим пріоритетом НУБіП обрали 2230 бажаючих у нас навчатися. Зрозуміло, що це не кінцеві цифри, адже прийматимемо документи ще до шостої вечора.

  

     Тож у цій статистиці поки що немає Анни Видрі, яка подавала документи на спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» сьогодні зранку. Дівчина закінчила Золотоніський ветеринарний коледж, але навчання вирішила продовжити за іншим фахом – технолога.
    Бакалаврат НУБіП за цією спеціальністю закінчила моя старша сестра Ольга, тож знаю про навчання і практики на факультеті тваринництва та водних біоресурсів з першоджерела, говорить вона. Це і стало одним з вирішальних моментів мого вибору.

  

  

     А от цілий десант випускників Сосницького технікуму вирішив продовжити навчання за вже обраною спеціальністю: молоді люди подали документи на «Облік і оподаткування». До прийомної комісії вони принесли чотири «червоних» дипломи Олександри Кривонос, Насті Ліскович і Катерини Каками і три «сині» – Романа Серба, Максима Хоменка і Насті Пильник.
     Ми всі навчалися в одній групі, тож і подавати документи приїхали разом, говорять вони. Університет обрали відразу і одностайно, адже тут навчається багато друзів і знайомих, які про нього гарно відгукуються. Так само, як і старший брат Насті Ліскович – вже випускник НУБіП.

     Дарина Герасимчук приїхала з Білої Церкви, аби подати документи на спеціальність «Готельно-ресторанна справа». Мотивація у неї серйозна і досить амбітна: мріє відкрити власний готель, а для цього потрібні знання.

  

  

  

     Ярослав Пшеничний з Кропивницького обрав дуже затребувану спеціальність – «Комп’ютерні науки». Мені це подобається, тож у майбутньому бачу себе розробником програм, ділиться він. Університет допоміг обрати батько Вадим, який випустився з НУБіП у 2001 році, отримавши фах інженера-механіка. І ось сьогодні привіз сюди вже сина.

     Киянин Марк Кочубей цікавиться технікою для аграрного виробництва, тому документи подав на «Агроінженерію». Зробити вибір допоміг друг – вже другокурсник механіко-технологічного факультету. Саме він розповів Марку про цей фах і університет, та привів сюди вперше.

  

  

  

     Ці хлопці роблять тільки перші кроки на шляху здобуття професії, а от лікар-стоматолог Антон Кінаш прийшов здобути вже другу вищу освіту за спеціальністю «Управління закладами охорони здоров’я». Рішення зважене. Мені це потрібно для підвищення кваліфікації і подальшого кар’єрного росту, пояснює він.

  

Ірина Кушніренко
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook