Прилуцький агротехнічний коледж – партнер ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з підготовки кадрів для галузі електроенергетики

23 березня 2021 року
     В плані профорієнтаційної роботи ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у березні-квітні передбачені важливі зустрічі з майбутніми вступниками, в тому числі і в очному форматі.

     Представники випускових кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – електропостачання ім. проф. В.М. Синькова та електротехніки, електромеханіки та електротехнологій провели дуже важливу зустріч зі студентами-випускниками Прилуцького агротехнічного коледжу на їх базі. А відкрив профорієнтаційну зустріч директор коледжу Павло Черніков, який наголосив на дуже важливій співпраці для формування подальшої освітньої траєкторії випускників коледжу саме в стінах НУБіП України. Тепло Павло Іванович відгукнувся і про ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

    Але карантинні вимоги диктують свої правила, тому формат заходу був змішаний. Завідувачі кафедр Володимир Козирський і Андрій Жильцов спілкувались у ошатній актовій залі коледжу безпосередньо зі студентами спеціальності 141 «електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». 

     Далі план зустрічі передбачав онлайн-включення. Зі словами привітання та вдячності за партнерську співпрацю звернувся директор інституту Віктор Каплун. З його короткого виступу майбутні вступники дізнались про ті переваги, які ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження створює під час навчання для своїх студентів: можливість навчатись у європейському університеті за програмою подвійних дипломів, навчатись і працювати одночасно у найкращих енергетичних компаніях України за дуальною формою, мати можливість для стажування за кордоном, претендувати на працевлаштування у провідних компаніях, з якими наш інститут має відповідні угоди.
     Особливістю формату спілкування зі студентами коледжу стало онлайн включення випускника інституту Олександра Трохимця та нинішнього студента Андрія Подольського, який навчається за дуальною формою навчання і працює в компанії ДТЕК. Адрій, розповівши про себе, зробив короткий репортаж прямо з робочого місця – трансформаторної підстанції. Олександр Трохимець, у недавньому минулому радник міністра енергетики, звернув увагу слухачів саме на сучасну якісну освітню складову інституту та згадав добрим словом своїх учителів.

     Далі завідувачі кафедр представили коротку інформацію про спеціальності, за якими готуються фахівці для сфери електричної інженерії, автоматики і теплоенергетики. Студенти агротехнічного коледжу задали велику кількість запитань про умови вступу, особливості навчання, навчання закордоном, умови проживання в гуртожитку, військову кафедру та ін. Домовились, що у квітні за умов послаблення карантину вони обов’язково приїдуть в НУБіП України, відвідають лабораторії інституту, зустрінуться з викладачами.

     По завершенні зустрічі представники НУБіП України передали до бібліотеки агротехнічного коледжу 12 навчальних посібників.

     Особлива подяка співробітникам коледжу заступнику директора Вікторії Дронь, завідувачу відділом практичного навчання Ніні Науменко та доценту ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Андрію Петренку за участь у підготовці заходу.

     Побажаємо нашому партнеру – Прилуцькому агротехнічному коледжу подальшого розвитку, а випускникам вступу до НУБіП України та успішної подальшої кар’єри у сфері електроенергетики.

Володимир Козирський та Андрій Жильцов,
завідувачі кафедр
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook