Міжкафедральна навчальна лабораторія на базі Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу: 20 років плідної співпраці

17 березня 2021 року
     Вже двадцять років на базі Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу функціонує міжкафедральна навчальна лабораторія Національного університету біоресурсів і природокористування України. Після закінчення коледжу юнаки та дівчата мають змогу продовжити навчання в університеті за спеціальностями «Агроінженерія» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за скороченим терміном навчання.

  

     Для якісного та ефективного провадження освітнього процесу навчання студентів МНЛ проводиться в змішаному очно-дистанційному форматі використовуючи належно обладнані аудиторії і лабораторії коледжу та сучасні технології дистанційного навчання, зокрема електронні курси навчальних дисциплін розміщені на навчально-інформаційній платформі E-Learn, інші інформаційно-комунікаційні системи та платформи. Частина практичних занять проводиться на виробництві, в господарствах та на підприємствах Таращанського, Ставищанського та Жашківського районів. Безумовно, таке навчання вимагає від здобувачів освіти заочної форми навчання великої самодисципліни і відповідального ставлення до опанування освітніх програм. Проте студенти, більшість з яких навчається без відриву від основної роботи, зазначають, що вони зацікавлені освітнім процесом, який дає їм відповіді на питання, що ставить виробництво. Всі заняття у МНЛ проводять науково-педагогічні працівники механіко-технологічного факультету та навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України. Захисти дипломних проектів випускників проходять в університеті. Можна з упевненістю стверджувати, що здобувачі освіти мають всі можливості для ґрунтовного і всебічного опанування спеціальностями.

     За час роботи лабораторії дипломи бакалавра отримали 902 особи. Частина з них продовжили навчання в університеті за освітнім рівнем «Магістр», а решта успішно працює в різних галузях господарства України.
     Вже зараз ведеться активна робота щодо підготовки вступної компанії 2021 року. З випускниками інженерно-технічного та електротехнічного відділень Таращанського коледжу проводиться профорієнтаційна робота у вигляді групових та індивідуальних бесід, екскурсій до Університету, розповсюдження відео та буклетів про навчання в НУБіП України.

     Віримо, що і надалі спільна співпраця університету і коледжу буде приносити плідні результати – висококваліфікованих фахівців, справжніх професіоналів агроінженерів та енергетиків.

Світлана Каплична,
лаборант МНЛ
Валентина Попик,
методист відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook