Звужений ректорат: якість освіти – найкращий профорієнтатор

2 березня 2021 року
     2 березня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося перше весняне засідання ректорату, присвячене плануванню роботи на тиждень, підвищенню якості освітньо-наукового процесу, господарським, фінансовим, кадровим питанням.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про санітарно-епідеміологічну ситуацію, роботу Оперативного штабу. Додаткове навантаження викликають сезонні ГРВІ. Навчальний процес триває в очно-заочному режимі, всі заплановані заняття проводяться, а явка та участь в онлайн лекціях та семінарах складає в середньому 94%. Триває прийом робіт учасників Олімпіади для вступу в університет – їх вже більше тисячі осіб. Працює й підготовче відділення. З метою вивчення думки щодо організації навчального процесу, прийнято рішення провести соціологічне опитування серед першокурсників та магістрів першого року навчання.
     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про проведення засідання вченої ради завтра, 3 березня, о 13 годині в онлайн режимі.

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський проінформував про проведені екскурсії ботанічним садом для першокурсників, завершення конкурсу на найінтелектуальнішу групу, старт онлайн конкурсу Краса НУБіП. На кінець березня планується провести Дні відкритих дверей.

     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій повідомив про затвердження кошторису на 2021 рік.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про кадрову ситуацію, зокрема призначення виконуючих обов’язки директорів відокремлених підрозділів, де завершилися терміни контрактів. Після затвердження відповідного положення будуть оголошені вибори керівників.

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про участь в заходах Україно-Німецького агрополітичного діалогу, міжнародне стажування, організоване спільно з Латвійським університетом наук про життя і технологій.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на ремонтних роботах в навчальних корпусах №11 та 4.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін проінформував про перебіг конкурсу наукових проектів, атестацію наукової діяльності університету, акредитацію освітньо-наукових програм. У навчально-дослідних господарствах триває підготовка до весняних польових робіт – насіння, паливо вже закуплені в необхідній кількості, наразі закуповуються добрива та засоби захисту.

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати санітарно-епідеміологічний стан, тримати якість навчального процесу, оскільки це найкращий профорієнтатор, запровадити ярмарки вакансій для студентів, супроводжувати процес акредитації освітніх програм. Валерію Іщенку – завершити розробку програми енергозбереження на 2021 рік, облаштувати Алею слави, підготувати нараду з перебудови спортивного корпусу. Ігорю Ібатулліну – провести нараду зі створення лабораторії біотехнологій, контролювати підготовку до веснах польових робіт в навчально-дослідних господарствах. Вадиму Ткачуку – супроводжувати навчально-виробничі студентські практики. Директору студмістечка Сергію Стецюку та голові студентської профспілкової організації Олексію Мельнику – здійснити поліпшення матеріальної бази студмістечка. Миколі Михайліченку – проаналізувати кадрову ситуацію в відокремлених підрозділах та підготувати проведення конкурсів на заміщення вакантних посад.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook