Рейтингова комісія ухвалила нову редакцію "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України"

20 лютого 2021 року
     19 лютого 2021 року відбулося розширене засідання рейтингової комісії. На його початку голова комісії, перший проректор Ігор Ібатуллін, ознайомив присутніх із підсумками роботи робочої групи. Експерти проаналізувавши розподіл годин за кожним видом діяльності за результатами рейтингу НПП у 2020 році, відпрацювали низку пропозицій. Ці пропозиції разом із пропозиціями факультетів та ННІ були представлені у доповіді-презентації голови рейтингової комісії.

 

     Кожна із пропозицій була прокоментована головою комісії Ігорем Ібатулліним та начальником відділу науково-технічної інформації Вікторією Мельник.

     З деяких питань виникали дискусії, звучали уточнення, пропозиції з редакційними корективами до тексту того чи іншого нормативу. Активну участь в обговоренні взяли проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, учений секретар Оксана Барановська, заступник начальника планово-фінансового відділу Тетяна Костюк, начальник навчального відділу Віктор Шевчук, завідувач відділу докторантури та атестації наукових кадрів Сергій Боярчук.

     Пропозиції також прокоментували декани факультетів конструювання та дизайну Зіновій Ружило, інформаційних технологій Олена Глазунова, економічного Анатолій Діброва. Відповіді на поставлені питання надав керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв.

     Для затвердження кожного пункту додатків до "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" голова рейтингової комісії поставив на голосування результати рішення розширеного засідання рейтингової комісії та доручив представників робочих груп доопрацювати декілька позицій додатків у робочому порядку.

     Цього року, окрім традиційної мотивації науково-педагогічних працівників до написання статей у видання, що індексуються наукометричними базами Scopus та Web of Science, видання підручників та навчальних посібників, роботи в авторських колективах над монографіями, атестації електронних навчальних курсів, рейтингова комісія посилила вплив низки нормативів.

    Зокрема, для колективів НПП, що працюють над проєктами НДР для фінансування з державного бюджету буде передбачено врахування  певної кількості годин навіть, якщо проєкт не пройшов до другого етапу конкурсного відбору МОН України. Додаткові підтримку також отримають викладачі, які вже розпочали чи мають самостійний досвід у створенні відеоматеріалів для освітнього процесу. Для стимулювання НПП до залучення слухачів на постійно діючі консультаційно-підготовчі курси та супровід їх під час вступної кампанії нова редакція "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників НУБіП України" отримала новий норматив.

     Члени рейтингової комісії одностайно підтримали пропозицію схвалити основні зміни до "Положення про планування та облік роботи НПП" на 2021 рік та подати їх зведений перелік на розгляд ректорату та Вченої ради НУБіП України.

Вікторія Мельник,
начальник відділу науково-технічної інформації
Ярослав Рудик,
секретар рейтингової комісії
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook