Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми сучасної теплоенергетики»

10 грудня 2020, 0:00
м. Київ, вул. Генерала Родімцева, 19

ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

запрошує взяти участь
у
МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

«Проблеми сучасної теплоенергетики»

(присвячена 100-річчю проф. Драганова Б.Х.),

що відбудеться 10-11 грудня 2020 р.

Мета конференції: Обмін науково-технічною інформацією вчених та інженерів в галузі теорії та практики теплоенергетики/

Обговорення найбільш ефективних шляхів реалізації перспективних розробок,  виконаних в Україні, країнах ближнього та далекого зарубіжжя

Підготовка рекомендацій щодо створення та розробки новітніх систем енергозбереження і поновлювальних джерел енергії/

До участі в Міжнародній науково-практичній конференції запрошуємо науковців, аспірантів, магістрантів, викладачів закладів вищої освіти.

Робочі мови конференції: українська, англійська, польська.

Секції роботи конференції:

  • Теплоенергетика і теплофізика
  • Енергоощадні технології в енергетиці
  • Альтернативні джерела енергії

Тези доповідей будуть надруковані у матеріалах конференції, наукові статті ‒ у науковому журналі «Енергетика і автоматика».

Місце проведення: Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП України, 03041 м. Київ, вулиця Генерала Родімцева, 19, конференц-зал навчального корпусу №1).

     Драганов Борис Харлампійович народився 19 липня 1920 року. с. Копчак Тараклійського району (Молдова) в сім’ї вчителів. У 1945 році закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту. Працював конструктором, головним конструктором Дунайського пароплавства (1949-1956 р.р.). Кандидатську дисертацію захистив у 1949р. Докторську дисертацію захистив в 1974 р. у спецраді Ленінградського політехнічного інституту.

     В НУБіП України працює з 1952 р. на посадах доцента, професора, завідувача кафедри теплотехніки та гідравліки. З 1989 р. – професор кафедри теплоенергетики.

     На конференції розглядаються такі важливі питання як шляхи розвитку сучасної теплоенергетики, основні наукові досягнення в області теплофізики і теплоенергетики. Особлива увага приділяється питанню енергозбереження та використання в енергетиці поновлювальних джерел енергії, до яких відносяться сонячні і вітрові електростанції, теплові насоси та інші енергетичні пристрої, які використовують енергію навколишнього середовища – грунту, повітря, водних ресурсів. При цьому для отримання енергії не використовується спалювання природного газу, вугілля та інших природних копалин, які є забруднювачами навколишнього середовища.
     Ряд наукових доповідей присвячена питанням енергозбереження та використання поновлювальних джерел енергії в агропромисловому комплексі.

     В програмі конференції представлено більше 80 доповідей від університетів, науково-дослідних інститутів НАН України (Інститут технічної теплофізики, Інститут відновлювальної енергетики та інші). В роботі конференції приймають участь науковці з Канади, Німеччини, Польщі, Індії, Польщі та інших країн.

 

Інформаційний лист (запрошення)

Заявка на участь

Зразок оформлення тез

Sample abstract

Пам'ятка для авторів статей

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook