Професор Микола Томенко: Важливість знання Конституції для юриста

13 жовтня 2020 року
     12 жовтня на юридичному факультеті відбулася зустріч з доктором політичних наук, головою Наглядової ради, професором кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України Миколою Томенком.

     Професор зазначив деталі, які потрібно знати досвідченим юристам та й новачкам, особливо те, що усі головні засади створення держави уже зазначені у Конституції в Розділах 1, 3, 13, які гарантують стабільність і є системою творення українського народовладдя. Також професор Томенко акцентував увагу студентства на особливостях внесення змін до Конституції України, пояснив дію окремих положень та поцікавився як добре молоді юристи знають, останні зміни і вилучення Розділу 7. Було наведено багато прикладів з історичних подій в Україні протягом останніх років і як ці події стосуються формування думки і розуміння правників.

     Микола Томенко звернув увагу на ключові принципи і форми української державності, системні прорахунки формування й творення законів, які потребують термінового втручання влади.
     На завершення лекції, були проведені дискусії між лектором та студентами на рахунок статусу міжнародних відносин, політики, дипломатії і державності в нашій країні. Викладачі цікавились земельним регулюванням та розглянули можливі варіації майбутніх законних проєктів.

     На згадку професор залишив бібліотеці корпусу №6 кілька підручників свого другого видання «Україна: історія Конституції».

 

Анастасія Василевська,
голова студенської організації
юридичного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook