Оперативний штаб: підсумки Олімпіади для абітурієнтів, вступ до магістратури та відзначення 122-річниці університету

18 травня 2020 року
     18 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання Оперативного штабу. Власне порядок денний, зауважив ректор, не змінний вже кілька тижнів: ситуація із захворюваністю та профілактичні заходи, перебіг літньої екзаменаційної сесії, захист дипломних проектів та випуски бакалаврів, організація вступної кампанії.

     Зрозуміло, що одномоментно пандемія не завершиться і вже зараз потрібно думати про навчальний процес у новому навчальному році, особливо для першокурсників – внести відповідні пропозиції доручено проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші. Зокрема, вивчити можливість комбінованого навчання, коли в аудиторіях будуть присутні кияни та мешканці найближчих населених пунктів, а жителі віддалених міст і сіл братимуть участь в навчальному процесі дистанційно.
     Також гострим є питання функціонування гуртожитків на період карантину – відповідні пропозиції і роз’яснення готує директор студмістечка Сергій Стецюк. Серед них, зокрема передбачається піти на зустріч студентству і не нараховувати плату за проживання в гуртожитках студентам за липень-серпень. Разом з тим, він наголосив, що ледь більше половини витрат на утримання гуртожитків становить сплата за проживання студентами. І це не враховуючи ремонтних робіт, які фінансуються з інших джерел.

     Підсумки ІІ туру олімпіади для вступу в університет представила відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець. За її результатами 447 абітурієнтів отримають додаткові бали до своїх сертифікатів ЗНО з обраних предметів. Список буде опублікований на офіційному сайті університету. Вона також нагадала, що до 5 червня триває реєстрація випускників бакалаврату на здачу ЄВІ та ЄФВВ для вступу в магістратуру.
     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про перевірку виконання педагогічного навантаження науково-педагогічними працівниками у період карантину і зазначив, що в цілому завдяки платформі elearn, наявності навчальних матеріалів в електронній формі з персоніфікованим доступом, швидкій адаптації до умов дистанційного навчання як викладачів, так і студентів, навчальний процес організований якісно. Наразі завершується саме навчальний семестр і літня екзаменаційна сесія переходить в активну фазу. Навчальний відділ згідно з положенням контролює кожен залік та іспит. Окрім того триває перевірка на плагіат дипломних проектів випускників бакалаврату. Сергій Кваша вкотре зазначив, що роботи, які містять недопустиму кількість запозичень – до захисту допущені не будуть.

     Продовжується й підготовка до відзначення 122-річниці університету в онлайн режимі. З нагоди свята 29 травня відбудеться розширене засідання вченої ради-урочистої академії університету, під час якої з вітальним словом і доповіддю виступить ректор Станіслав Ніколаєнко, запрошені гості, випускники, роботодавці, голова наглядової ради, студентство та інші. Напередодні свої заходи проведуть ННІ, факультети та відокремлені підрозділи і за традицією представлять свої здобутки у відеоролику. Детальна програма буде опублікована на офіційному сайті університету.

     Учений секретар Оксана Барановська акцентувала увагу на проєкті порядку денного засідання вченої ради 29 травня, серед яких пропонується внести зміни до правил прийому.
    Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про серію вебінарів, присвячених навчанню в умовах пандемії, організованих Європейською асоціацією університетів, і участь представників університету в них.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно поінформував про ремонтні роботи у гуртожитках № 2 та 6, навчальному корпусі №1. Відсьогодні на студентському спортивному майданчику біля гуртожитку №2 розпочалося облаштування штучного газону.
     Перший проректор Ігор Ібатуллін звернув увагу на завершення оформлення договорів з виконання наукових досліджень, підготовку звітності про наукову роботу за І квартал 2020 року, плани розпочати акредитацію 34 освітньо-наукових програми у червні, підбив підсумки реалізації програми енергоефективності у квітні, проінформував про ситуація в навчально-дослідних господарствах.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – організовано провести екзаменаційну сесію з контролем кожного іспиту та заліку, оприлюднити результати олімпіади для вступу в університет, активізувати інформаційну кампанію щодо реєстрації на здачу ЄВІ та ЄФВВ, затвердити план підготовки та програму відзначення 122-річниці університету. Вадиму Ткачуку – контролювати стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках, розробити пропозиції з удосконалення інформаційної інфраструктури університету. Валерію Іщенку в тижневий термін завершити облаштування студентського спортивного майданчику та вітражу в навчальному корпусі №3. Ігорю Ібатулліну – розширити пропозиції продовольства в навчально-дослідних господарствах. Прес-службі – розмістити інформаційні відеоролики в ефірі регіональних телеканалів.

     Були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook