Перемога у всеукраїнському конкурсі наукових робіт – 2020!

11 травня 2020 року

 Вагомою складовою в оцінці діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України, як і будь-якоко іншого вишу, є результати наукової роботи. І молодь тут, у тому числі і студентська, у нас не пасе заднього. Про це свідчать участь наших молодих вчених у міжнародних наукових конференціях, публікаціях у кращих фахових виданнях, перемогах у різноманітних конкурсах наукових робіт і проектів.
Ось і тепер надійшла приємна звістка з Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (далі КПІ), де проводився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності "Біомедична інженерія" про перемогу наших представників. Наш університет представли студент 3 курсу ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Павло Олендер та його науковий керівник професор кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка (далі АРС) Лариса Никифорова. Творчим тандемом було підготовлено наукову роботу «Біотехнічна система лазерної обробки насіння соняшнику», котру оцінювали в двох турах (спочатку анонімно 2 незалежні експерти, а потім 11 членів експертої комісії). За результатами роботи експертів, із відривом від другого місця у 12,5 балів, робота була визнана найкращою, а її виконавці запрошені до співпраці з науковцями КПІ. Одним словом, вітаємо переможців!
До речі, біомедична інженерія є новітньою галуззю, що швидкими темпами розвивається у світовій практиці. Для її опанування здобувачами вищої освіти, необхідна потужна лабораторна база, котрою в значній мірі володіє кафедра АРС. Проводячи дослідження за кількома науковими проектами, що фокусуються на оцінці станів біологічних об’єктів та врахуванні цих станів для створення енергоефективних систем управління, кафедра підтримує цей перспективний напрям і вважає, що професор Л. Нікіфорова здатна розвивати його і надалі.



Студент П.Олендер

Професор Л.Никифорова


Завідувач кафедри АРС В.Лисенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook