Студенти спеціальності «Професійна освіта» набувають фахові компетентності в навчально-виробничих павільйонах НУБіП України

28 листопада 2019 року

Студенти спеціальності «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства)» набувають навички технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві НУБіП України, де їм проводять майстер-клас кращі фахівці у галузі доктор сільськогосподарських наук, професор, академік АН ВО України Наталія Павлівна Прокопенко та доцент цієї кафедри, кандидат сільськогосподарських наук Наталія Петрівна Грищенко. Вони ознайомили майбутніх викладачів аграрних закладів освіти з новітніми технологіями виробництва продукції свинарства (навчально-виставковий павільйон технологій і обладнання у свинарстві НУБіП України, корпус 7а, ауд. 105) та технологіями виробництва продукції птахівництва (навчально-науково-виробнича лабораторія птахівництва, корпус 7 а, ауд. 104).

Студентам було надано цікаву інформацію про породи та анатомо-фізіологічні особливості тварин і птахів, а також надано можливість ознайомитись із сучасним обладнанням, яке дозволяє забезпечувати належні параметри мікроклімату, годівлю, дотримання санітарних умов і правильну організацію виробничого процесу.

Здобувачі освіти за спеціальністю «Професійна освіта» відчули себе в ролі виробників сільськогосподарської продукції, жваво обговорювали й «тестували» матеріали, з яких зроблено обладнання, переконувались, що весь процес виробництва, дійсно, автоматизовано та механізовано. Вони ознайомились з принципами роботи такого обладнання, як медикатор для дозування лікарських препаратів через питну воду, бункер для зберігання корму, обладнання для утримання курей батьківського стада, лінії напування й годівлі індиків, охолоджувач повітря у пташнику, обладнання для вирощування курчат-бройлерів, яйцесортувальна машина тощо.

 

Студенти залишились задоволеними «зануренням» у процес виробництва, адже такі пізнавальні візити роблять навчання, насправді, живим, міждисциплінарним та інтегрованим у майбутню професію.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook