Гість НУБіП Герой України Володимир Жемчугов: «Я хочу, щоб ви знали правду про події на Сході України. І щоб ви навчилися приймати правильні рішення»

27 лютого 2020 року
     До студентів університету з військово патріотичною лекцією у межах патріотично-освітнього проєкту та презентації документальної стрічки «Бранці Кремля» завітала легендарна людина – Герой України Володимир Жемчугов. Формат зустрічі – «відкритий мікрофон» – дав змогу кожному учаснику поставити питання і взяти участь у обговоренні.

     Володимир Жемчугов – учасник українсько-російської гібридної війни, колишній військовополонений, «бранець Кремля», розповів про жорстокі реалії бойових дій на Донбасі, опираючись на власні спогади як організатора партизанського руху на територіях, окупованих Росією. Він та його друзі – це ті, кому були не байдужі доля власної сім’ї, а вже згодом і всієї України. Тож закладали фугаси, обстрілювали військові колони тощо – про все це можна детально дізнатися в соціальних мережах, зокрема на сторінці «Луганщина – це Україна» у Фейсбуці.

     Україна – не перша спроба агресії з боку північної сусідки, наголосив гість. Таджикістан, Абхазія, Південна Осетія – як не дивно, всюди один і той самий сценарій. Я не міг стояти осторонь, тому пішов захищати своїх рідних, близьких, свою країну – така моя життєва позиція.

  

     Олена Жемчугова, дружина Героя, розповідаючи про мету і цілі цього проєкту, представила документальний фільм «Бранці Кремля». Це – нагадування нам про тих, хто й досі лишається у полоні, хто там, на сході країни, бореться за наше майбутнє, прокоментувала авторка. А сьогодні, окрім вже звільнених за обміном, в російських тюрмах знаходяться близько 130 незаконно ув’язнених громадян України. І про них не можна забувати.

     Попри те, що війна залишила свій страшний відбиток на здоров’ї Володимира Павловича, наш герой не здається: «Хоч я й не можу вести з Росією війну фізично, я веду інформаційну війну з нею. Я хочу, щоб ви знали правду про події на Сході України. І щоб ви навчилися приймати правильні рішення».

     Слова вдячності гостям висловив ректор Станіслав Ніколаєнко. Він подякував за приділену увагу та вручив сувеніри на пам’ять про НУБіП. І підкреслив, звертаючись до студентів: треба дослухатися до слів Володимира Жемчугова, бути готовими самим захищати себе, сім’ю, землю. На прохання очільника університету наш гість озвучив своє бачення вирішення ситуації на Сході України.

     Навзаєм гості подарували студентам книги на військово-патріотичну тематику. Неформально поспілкуватися студентам випала нагода під час автограф-сесії. І тут посипалися запитання, які засвідчили, що молоді, як от першокурснику факультету ветеринарної медицини Павлу Чернобровому родом з Костянтинівки Донецької області, потрібні такі зустрічі.

     На завершення зробили фото на згадку.

Марина Когут
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook