Декани факультетів обговорили навчальні плани освітніх програм для вступників 2020 року

27 лютого 2020 року
     27 лютого в університеті продовжено розгляд та обговорення освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів для вступників 2020 року. Оновлені навчальні плани презентували підрозділи, основним об’єктом вивчення яких є рослини, це агрономічний факультет, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології й ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     Розпочав процедуру публічного захисту освітніх програм директор інституту лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида. В своїй презентації він зазначив, що освітні програми за спеціальностями «Лісове господарство» та «Садово-паркове господарство» відповідають стандартам вищої освіти та вимогам роботодавців. Освітня програма «Деревооброблювальні технології», за відсутності стандарту вищої освіти, базується на вимогах роботодавців галузі та узгоджена з побажаннями споживачів вищої освіти. На бакалаврському рівні підготовки за всіма освітніми програмами, які реалізуються в ННІ викладання 42-44 % дисциплін забезпечують кафедри інших факультетів. Впродовж останніх 4 років відбулося укрупнення дисциплін. На сьогодні їх кількість в семестрі не перевищує 5-6 дисциплін.

 

     У своїй презентації Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету зазначила, що в період з 2015 року кількість дисциплін, які викладаються на бакалаврському рівні підготовки для студентів спеціальностей «Агрономія» та «Садівництво і виноградарство», з метою уникнення дублювання, зменшилася з 54-56 дисциплін до 45-46. Викладання 41 % таких дисциплін освітньої програми «Агрономія» забезпечують кафедри інших факультетів, а на освітній програмі «Садівництво і виноградарство» цей відсоток дещо нижчий і складає 30 %. Чотири освітні програми магістерського рівня підготовки складаються в середньому з 15 дисциплін, викладання більше 20 % яких забезпечують кафедри інших факультетів. Навчальні плани освітніх програм факультету розробляються у тісній співпраці з радою роботодавців та ретельно розглядаються навчально-методичною комісією факультету.

 

     Микола Доля, декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розповів про особливості формування освітніх програм за трьома бакалаврськими та чотирма магістерськими освітніми програмами. За його словами, для вступників 2020 року запропоновано освітні програми з наступною кількістю дисциплін: «Захист та карантин рослин» – 48, «Біотехнології та біоінженерії» – 50, «Екологія» – 41. Наповнення їх навчальних планів розглядалось навчально-методичною комісією факультету та узгоджено з радою роботодавців. В обговоренні особливостей формування навчальних планів цих освітніх програм було висловлено пропозицію – з метою уникнення повторів навчального матеріалу розглянути можливість об’єднання невеликих за об’ємом близькопрофільних дисциплін у великі за обсягом, ґрунтовні дисципліни.

     ВАЖЛИВО! Презентації освітніх програм для вступників ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2020 року 28 лютого перенесено на 14 годину в зв’язку з проведенням наради з планування роботи на березень.

Лариса Кліх,
завідувач навчально-методичного відділу

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook