Майбутня ветеринариня Софія Лозова: «Мій девіз – «не пробувати, а робити!»

25 лютого 2020, 9:00

– Розкажіть про себе.
– Мене звати Лозова Софія. Я – учениця одинадцятого класу ЗСШ №74 міста Києва.
– Чому обрали саме НУБіП України?
– Проблеми з вибором вищого навчального закладу у мене не було. Більшість моїх рідних та близьких отримали освіту у НУБіП України. Ще в 1970-х роках мій дідусь здобував освіту у тоді ще Українській сільськогосподарській академії, а пізніше, за його порадою, до цього вишу вступали інші мої рідні. Тому, з дитинства я чула дуже багато розповідей про прекрасні студентські роки, веселі історії про навчання та проходження виробничої практики, смішні випадки на іспитах та жарти в гуртожитках, успіхи та кар'єрні досягнення в обраних галузях. Тобто, я отримувала інформацію, як кажуть, «з перших вуст» і це вплинуло на мій вибір.

– Чому обрали спеціальність «Ветеринарна медицина?
– Це мій свідомий вибір, якому передувала дитяча мрія допомагати всім хворим та безпритульним тваринам. Про факультет ветеринарної медицини НУБіП України достатньо інформації у інтернет-ресурсах і я вважаю, що це найкращий факультет в Україні.
– А чи були спроби втілити мрію в життя?
– В цьому напрямку мій девіз – «не пробувати, а робити». Вже понад два роки у вільний від навчання час я допомагаю ветеринарному лікарю Щянкіній Марії у лікуванні тварин. З її допомогою ми створили волонтерську групу, головним завданням якої є допомога безпритульним тваринам та тваринам, що проживають з людьми похилого віку. Саме для цього я закінчила курси грумінгу і роблю безкоштовні зачіски собакам і кішкам. За час роботи нашої групи ми знайшли нову домівку для понад тридцяти безпритульним тваринам та створили два пункти підгодівлі тварин. У нас є багато ідей, над якими ми працюємо та які будемо втілювати в життя.
– А чи маєш домашніх улюбленців?
– Як жартують мої батьки, у мене невеликий зоопарк, у якому проживають дві собаки, кішка, черепахи, саламандри, рибки.

– Які мрії на майбутнє?
– Перш за все – це стати студенткою факультету ветеринарної медицини НУБіПУ, а згодом – успішним висококваліфікованим спеціалістом ветеринарної медицини.

 

Розмову вели:
Володимир Ткаченко, доцент,
Дмитро Тарнавський, асистент
кафедри хірургії і патофізіології
ім. акад. І.О. Поваженка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook