На факультеті ветеринарної медицини підведені підсумки зимової екзаменаційної сесії і окреслені завдання на майбутнє

21 лютого 2020 року
     Початок весняного навчального семестру на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України розпочато із загальних зборів студентів та наставників академічних груп 1–3 курсів, які відбулися 17–19 лютого 2020 року. Основне питання, яке обговорювалось на зборах – це якість навчання. Були також розглянуті питання організації навчального процесу в НУБіП України, і, зокрема, на факультеті ветеринарної медицини. Також розглядались питання результатів зимової заліково-екзаменаційної сесії студентів 1–3 курсів спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», своєчасної ліквідації академічної заборгованості, практичної підготовки, визначення рейтингу студентів, правил нарахування додаткових балів та призначення академічних і соціальних стипендій, правил проживання та поведінки у навчальних корпусах університету та гуртожитку №6.

     Участь у зборах прийняли декан факультету Микола Цвіліховський та його заступники Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук, а також заступник завідувача кафедри військової підготовки, полковник Анатолій Радченко та випускник факультету, капітан Тарас Чайка, який також працює на вказаній кафедрі.


     У своєму виступі декан факультету Микола Цвіліховський акцентував увагу на підвищенні якості навчального процесу, відвідуванні занять, удосконаленні існуючих і розробці нових навчальних програм, адаптованих до Європейських стандартів. Він зупинився на тих викликах, які постають перед випускниками галузі «Ветеринарна медицина». По-перше – це введення з 2020 року зовнішнього незалежного оцінювання знань (ЗНО) з дисципліни «Іноземна мова» для випускників бакалавратури, і на це вже є відповідний наказ Міністерства освіти і науки України. Вразі його нездачі випускники бакалавратури не зможуть вступити на освітній ступінь «Магістр» і продовжити навчання для отримання диплома з кваліфікацією «Лікар ветеринарної медицини». По-друге – це запровадження з 2020 року для випускників певних галузей знань, в тому числі і для галузі «Ветеринарна медицина», єдиного державного кваліфікаційного іспиту або ЄДКІ (постанова Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 р. №354.)  Тому студентам потрібно це пам’ятати і готовитись до цих випробувань. Тільки систематичне якісне навчання, старанна праця, самовіддача дадуть можливість успішно пройти дані випробування.


     Заступник декана Василь Данілов детально проаналізував результати зимової заліково-екзаменаційної сесії студентів 1–3 курсів спеціальностіей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і зазначив, що для покращення результатів успішності є усі умови й підстави. Перш за все, це регулярне відвідування занять і щоденна наполеглива праця як під час лекційних, лабораторних занять, так і в позаурочний час. Він відмітив, що частина студентів без поважних причин пропускають заняття, невчасно їх відпрацьовують, байдуже ставляться до навчального процесу. Звичайно, з такими студентами прийшлось розпрощатись. Також обговорювалось питання організації практичної підготовки студентів на базі навчально-дослідних господарств НУБіП України та базах практичної підготовки кафедр факультету, на чому акцентував увагу заступник декана Юрій Жук.

     Заступник декана Сергій Деркач у своєму виступі нагадав усім присутнім про «Клятву студента», яку вони приймали в перший день навчання і закликав її дотримуватись. Також він детально зупинився на призначенні академічних та соціальних стипендій для певних категорій студентів, визначення рейтингу студента та нарахування додаткових балів, правилах поведінки у навчальних корпусах університету та гуртожитку. Сергій Деркач ознайомив студентів із графіком проведення культурно-масових та спортивно-масових заходів у весняному семестрі 2019/2020 навчального року, і в першу чергу наголосив на підготовці до конкурсу «Краса НУБіП України – 2020» та конкурсі «Голосіївська весна - 2020».

     Заступник завідувача кафедри військової підготовки Анатолій Радченко у своєму виступі ознайомив студентів із навчанням на кафедрі військової підготовки і акцентував увагу на тому, що вже розпочався набір на навчання і закликав не гаяти часу, а підготувати і подати відповідні документи для проходження навчання.
     Студенти задали ряд запитань декану та його заступникам, на що були дані вичерпні відповіді.

Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук,

заступники декана

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook