Майбутня абітурієнтка Юлія Кощавка вважає, що професія лікаря ветеринарної медицини – одна із найгуманніших професій у світі та обирає НУБіП

19 січня 2020 року
     Вибір професії має йти із глибини душі. Обрати професію – це як дати ім'я для дитини, цей вибір буде впливати на все життя. Наша співрозмовниця, Кощавка Юлія Василівна –  учениця 11 класу середньої школи с. Мельники Чорнобаївського району Черкаської області.
 
  • Чому Ви збираєтесь обрати професію лікаря ветеринарної медицини?

     – На мою думку, це одна із найгуманніших і багатогранних професій у світі. Люди, які обрали цей фах, заслуговують на повагу, бо несуть любов, полегшують страждання братам нашим меншим. У світі не так багато професій, де можна поєднати таку кількість знань і вмінь та застосовувати їх разом. Коли домашній улюбленець, велика чи навіть хижа тварина потребує допомоги, надати її можуть представники однієї з найдавніших і найкорисніших професій – ветеринарні лікарі.

  • Специфіка діяльності лікаря ветеринарної медицини (а спочатку студента факультету ветеринарної медицини) потребує близького контакту з тваринами, а вони, як правило, мають специфічний запах, часто бувають брудні та дуже норовливі. Чи не лякає Вас робота з такими пацієнтами? Чи є у Вас досвід спілкування з тваринами?

     – Звичайно, не лякає. Тварин я люблю ще з дитинства. В обійсті у батьків завжди було багато тварин. Я змалечку допомагала батькам по догляду за домашніми тваринами, тому страху до них у мене немає. Зі шкільних років я гралася в лікаря, робила ін’єкції іграшковим тваринкам, а живим тваринам ще не роблю, боюсь нашкодити. Найбільше я люблю котів і за це часто отримую від мами «на горіхи», бо більшість бездомних котів нашої вулиці, як правило,  оселяються у нас. Всіх же потрібно нагодувати, обігріти, полікувати лапку чи віднести до місцевого лікаря ветеринарної медицини на консультацію.

  • Хто вплинув на вибір Вашої майбутньої професії?

     – Маю багато знайомих і родичів, які працюють лікарями ветеринарної медицини. Хтось із них допомагає великим тваринам (коровам, коням та свиням), дехто працює в державній службі ветеринарної медицини чи в у ветеринарній аптеці. Маю також старших подруг, які навчаються на ветеринарному факультеті в НУБіП України і мріють, як і я, лікувати дрібних домашніх тварин.

  • Чому Ви, Юля, обрали НУБіП для опанування майбутньої професії?

     – Сьогодні в інтернеті можна отримати інформацію щодо всіх вищих навчальних закладів. Інформації дуже багато і вона є різною. Відгуки є, як позитивні, так і негативні. Однак, я обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України, бо вважаю, що навчатися потрібно в найкращому виші, а НУБіП України – з усіх позицій лідер серед навчальних закладів нашої держави. Додало впевненості, що вступати потрібно на факультет ветеринарної медицини саме в НУБіП ще й відвідування дня відкритих дверей в листопаді 2019 року. Під час цього заходу я могла оцінити умови навчання студентів, поспілкуватися з ними, отримати вичерпні відповіді від керівництва факультету.

  • Бажаю Вам, Юля, успішно скласти ЗНО та вступити на омріяний факультет.


Розмову провела Наталія Бойко,
доцент кафедри терапії і клінічної діагностики

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook