Факультет землевпорядкування підсумовує результати за 2019 рік: співпраця з роботодавцями

31 грудня 2019 року
     Продовжуючи серію публікацій, що звітують про роботу виконану трудовим колективом факультету землевпорядкування у 2019 році, у цьому дописі ми б хотіли детально познайомити читача із результатами співпраці з Радою роботодавців факультету землевпорядкування. Насамперед зазначимо, що впродовж звітного року роботи проведено немало, але все по порядку. Отож розпочнемо…

 

     Завдяки тісній і багаторічній співпраці факультету землевпорядкування із найбільшою Всеукраїнською саморегулівною організацією у сфері землеустрою «Асоціація фахівців землеустрою України» та громадською організацією «Земельна спілка України» факультет перетворився на стратегічний майданчик професійних дискусій. Стало вже звичним, що на Васильківській щомісяця обговорюються найактуальніші проблеми у сфері землеустрою та геодезії, збираються знані експерти у сфері правового регулювання земельних відносин, землеустрою, земельного кадастру, оцінки земель, геодезії та геоінформатики. Тож, протягом 2019 року, за підтримки очільників цих громадських організацій – Анатолія Полтавця та Андрія Кошиля, на факультеті проведено 15 круглих столів, два міжнародних науково-практичних семінари та одну міжнародну науково-практичну конференцію. На заходи було залучено понад 50 висококваліфікованих експертів, у тому числі з Франції, Німеччини. Всього участь у них взяли понад 600 учасників. Всі події наживо транслювалися у мережі Facebook та зібрали понад 30 тис. переглядів. А Людмила Зіньковська – головний редактор всеукраїнського спеціалізованого журналу «Землевпорядний вісник» (http://zemvisnuk.com.ua), зробила все можливе щоб її журнал став ексклюзивним інформаційним партнером цих заходів. І щомісяця на своїх шпальтах вона знайомить багатотисячну аудиторію читачів з фаховими коментарями, порадами, роз'ясненнями та аналізом ситуацій, що виникають на практиці і які коментують поважні експерти. На цьому ми не зупиняємося і вже маємо план заходів на перше півріччя 2020 року. Роботодавці пообіцяли багато цікавих тем, що передусім торкаються інновацій в охороні земель, перспектив впровадження масової оцінки земель в Україні, розбудови Національної інфраструктури геопросторових даних та багато іншого.

     Навесні наші роботодавці разом зі студентами та викладачами факультету долучилися до екоакції «Відтворимо ліси разом». У відокремленому підрозділі НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», на території Плесецького лісництва, було висаджено 10 тис. сіянців дуба і сосни. Кожен учасник акції посадив близько 300-350 дерев. Всі залишилися задоволені тим, що змогли прийти на допомогу лісництву, долучитися до вирішення лісогосподарських і екологічних проблем Київщини.

     На початку літа на запрошення Володимира Нагорного, керівника служби землекористування агрокомпанії «Миронівський хлібопродукт», делегація студентів першого та другого курсів разом з доцентом кафедри геодезії та картографії Євгенією Кривовˊяз відвідали одне з її підприємств – ПрАТ «АГРОФОРТ». Під час виїзної екскурсії студенти факультету землевпорядкування дізналися про особливості діяльності підприємства «з середини» – ознайомилися з програмами обробітку землі, моніторингу посівів, картографічного відображення даних земельного банку, функцій просторового аналізу та геоприв’язки об’єктів, відображення даних облікової системи та багато іншого.

     Вже не перший рік поспіль на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону, під час навчальної практики у студентів першого та другого курсів, роботодавці проводять яскраву академічну подію для студентів-землевпорядників НУБіП України – «Літню школу із геодезії та землеустрою». З кожним роком росте кількість її учасників. Наприклад у 2019 році роботодавці були представлені ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», Асоціація «Земельна спілка України», Київський інститут земельних відносин, компанії «System Solutions», «ElNav», «КАЙЛАС А», представники компанії Hi-Target.
     У рамках заходу студентам презентовано найсучасніше геодезичне обладнання та програмне забезпеченням від провідних фірм, проведено цікаві майстер-класи, геодезичні конкурси і квести, а також військово-спортивні змагання та активне дозвілля. Переможці змагань отримали цінні подарунки від «Асоціації фахівців землеустрою України». Крім того, в якості подарунків студентам презентовано 100 комплектів футболок та атрибутики.

     Цього року вперше спільно з партнерами і роботодавцями факультету землевпорядкування – ПрАТ «Систем Солюшнс» проведено Конкурс студентських наукових робіт для студентів 1-5 курсів спеціальності «Геодезія та землеустрій». Головним призом конкурсу стала поїздка до міста Штутгарт (Німеччина) на спеціалізовану конференцію-виставку в сфері геодезії, геоінформатики та землеустрою INTERGEO 2019. Переможцем стала студентка магістратури Юлія Чіфліклій, яка не тільки відвідала конференцію-виставку, але й побувала на заводі швейцарської компанії Leica Geosystems, що займається виробництвом геодезичного обладнання для прийняття інженерних рішень. Сподіваємося, що подібні заходи заохочуватимуть наших студентів до нових перемог у творчих і наукових батлах.

  

     Наприкінці вересня факультетом проведено турнір з міні-футболу «Осінній Суперкубок землевпорядників і геодезистів». Подібні заходи зближують роботодавців, студентів і викладачів. Цього року за Кубок змагалося 6 команд. Роботодавці були представлені збірною командою землевпорядників м. Києва, командою громадської організації «Асоціації фахівців землеустрою України», командами ПрАТ «Систем Солюшнс» і ТОВ «ЕЛНАВ». А від факультету були дві команди - студенти 1-го курсу, а також збірна викладачів і магістрів факультету землевпорядкування. В підсумку, вперше за три роки Кубок перейшов із рук його постійних володарів – землевпорядників м. Києва до рук першокурсників факультету землевпорядкування. Чомусь ми впевнені, що у сезоні 2020 інтрига збережеться.

     Приємно відзначити, що у 2019 році разом із роботодавцями розпочато пілотний проєкт з інвентаризації земель Глевахівської селищної об’єднаної територіальної громади (далі – ОТГ). Від роботодавців участь у проекті беруть ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України», ТОВ «КАЙЛАС А» та компанія «ABRIS Design Group». Головна ідеєя – розроблення інноваційної технології та алгоритму проведення робіт з інвентаризації земель модельної ОТГ та подальшого їхнього застосування на подібних ОТГ. Безумовно, до участі у роботі залучено й студентів – третьокурсників факультету Валерія Влаєва і Богдана Кривородька, а також магістрів кафедри геодезії та картографії Євгена Лазаренка і земельного кадастру Анастасію Городничу.

     Неможна оминути турботу роботодавців про матеріально-технічну базу факультету. Зокрема, за їхньої підтримки виконано капітальний ремонт лекційної аудиторії №112 навчального корпусу №6, придбано нові меблі та обладнання, замінено систему освітлення на суму більш ніж 300 тис. грн. Також проведено косметичний ремонт лекційної аудиторії для курсів експертів-оцінювачів, інженерів-землевпорядників та інженерів геодезистів.

     За підтримки керівника Житомирського осередку ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Леоніда Палея, а також дружніх партнерів університету ПрАТ «Систем Солюшнс» в особі Михайла Туряниці і Володимира Бабченка, на території навчального корпусу №6 встановлено перший в Україні контрольний пункт для смартфона.

     Крім того, завдяки роботодавцям факультету - Андрію Меньку (ТОВ «ЕЛНАВ»), Михайлу Туряниці (ПрАТ «Systems Solutions») та міжнародній компанії CHC NAVIGATION, яку представляє Рашид Бурхлалль – її регіональний директор у країнах Східної Європи, Середнього Сходу та Африки, на території навчального корпусу №6 встановлено перманентну GNSS-станцію, що виводить НУБіП на інший рівень вирішення задач геодезії, землевпорядкування, точного землеробства, агробізнесу, лісовпорядкування, транспортних технологій та ін. Для відображення стану параметрів перманентної GNSS-станції та трансляції відеороликів про факультет і НУБіП України у холі навчального корпусу №6 роботодавцями факультету встановлено сучасний широкоформатний LSD монітор.

     Гуртожиток також не залишився поза увагою. В цілому для студентів першого курсу факультету землевпорядкування виконано капітальний ремонт кімнат: № 222, 235, 236, 242 – силами НУБіП України; 303, 316, 331, 337 – силами факультету та роботодавців.
     Таким чином, підсумовуючи результати спільно проведеної роботи у 2019 році, можна стверджувати, що Рада роботодавців факультету землевпорядкування вже не перший рік робить вагомий внесок у розвиток факультету землевпорядкування та підготовку студентів, за що колектив факультету висловлює свою вдячність.

     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков твердо переконаний, що надійна зв'язка "роботодавці-університет-студенти" забезпечуватиме замкнутий цикл підготовки висококваліфікованого фахівця. Найпершими зрозуміли це такі компанії як ПрАТ «Систем Солюшнс», ТОВ «ЕЛНАВ», ТОВ «КАЙЛАС А», «ABRIS Design Group», Всеукраїнська громадська організація «Асоціації фахівців землеустрою України», комунальне підприємства "Київський інститут земельних відносин" та й інші, які регулярно знайомлять майбутніх землевпорядників та геодезистів із новими технологіями, приладами, обладнанням, проводять для них майстер-класи, організовують цікаві конкурси, пропонують їм стажування, роботу.
     Ми не зупиняємося ні мить і маємо плани щодо майбутньої співпраці!

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook