Науковці НУБіП України ознайомлюються з туризмом та гостинністю Китаю

13 листопада 2019 року
     В контексті розвитку економічного та культурного співробітництва України з Китайською Народною Республікою було організовано візит делегації Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, до складу якої увійшла завідувач кафедри аграрного консалтингу і туризму НУБіП д.е.н, доцент Дарія Басюк. Українські фахівці на запрошення Міністерства комерції КНР взяли участь у семінарі з управління готелями та управління туризмом з 18 жовтня по 9 листопада 2019 року.

      Учасники семінару відвідували лекції науковців провідних китайських університетів та практиків туристичного, готельного і ресторанного бізнесу щодо сучасних стратегій, принципів та методів управління туристичною індустрією, зокрема, лекцію «Готельний маркетинг і менеджмент» професора Чен Дзяна, лекцію щодо управління персоналом готелю в сучасному суспільстві професора Чжоу Хунся. Лекцію про сучасне управління готелем прочитала доктор філософії в галузі туризму та готельного бізнесу генеральний менеджер одного з найбільших готелей Хайкоу – Haykoy Guests Home п. Дороті Чен.

      Цікаво, що міжнародні туристичні потоки до КНР складають 63,3 млн. осіб (у 2018 р. – 4 місце у світовому рейтингу дестинацій) і щороку зростають на 5-7 %. Крім того, понад 40 млн. громадян Китаю подорожують за межами своєї країни (10 місце у світі). При цьому пріоритетне значення має внутрішній туризм, яким охоплено понад 500 млн. осіб. Відповідно доходи від туристичної діяльності перевищили 277 трлн. дол. США у світовому рейтингу конкурентоспроможності у сфері туризму Китайська республіка займає 15 місце. 
      Також для української делегації було організовано екскурсії до сучасних туристичних центрів Китаю – м. Хайкоу, м. Санья, м. Шанхай, м. Суджоу, м. Хайкоу та ін., під час яких ознайомились з готельною базою, популярними туристичними атракціями та відомими на увесь світ туристичними підприємствами. 

  

  

     У рамках візиту також було відвідано Хайнаньський університет, де навчається понад 30 тис. студентів, в тому числі понад 4 тис. фахівців готує факультет туристичного та готельно-ресторанного бізнесу.

     Під час офіційної церемонії завершення семінару доцент Дарія Басюк виголосила промову зі словами вдячності за високий рівень організації семінару. Всім учасникам було вручено дипломи про міжнародне стажування та висловлено наміри про продовження двостороннього співробітництва в економічній, культурній, освітній сферах та у туристичній галузі. 

Ірина Кудінова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook