Проведення судового засідання з цивільної справи студентами юридичного факультету

15 жовтня 2019 року

     Тиждень правових знань завжди несе за собою море позитивних емоцій та цікавих заходів, що допомагають студентам отримати практичний досвід. Нам, студентам, завжди до вподоби спробувати свої сили на практиці, особливо взяти участь у модельному судовому засіданні.

     Так, 11 жовтня 2019 року під керівництвом доцента кафедри цивільного та господарського права Пушкар Марини Василівни та асистентом кафедри Лебідь Інни Володимирівни, студентам 4 курсу випала нагода самостійно вибрати предмет спору та змоделювати судове засідання у відповідності до норм Цивільного процесуального кодексу.

     Такий захід допоміг згадати вивчений матеріал, систематизувати його, проаналізувати поведінку кожного учасника процесу, не лише з юридичної сторони, а й з психологічної. Предметом розгляду цивільної справи було розірвання шлюбу на підставі вчиненої чоловіком подружньої зради. Студенти чудово вжились у відведену кожному роль. Не можна було не помітити відмінну підготовку кожного студента, кожен учасник процесу гармонійно виглядав у даному судовому засіданні. Особливо вирізнилось те, як студенти намагались передати та обіграти, на перший погляд таку буденну та непримітну справу (розірвання), однак це виглядало дуже реалістично. Були продемонстровані і процесуально правильні моменти: сам порядок розгляду судового засіданні, поведінка в суді учасників, висловлені пояснення та зауваження, і чудового передана емоційна напруга, яка зазвичай панує в такій категорії справ.

     Обговоривши підсумки модельного судового засідання, ми дійшли єдиного висновку про те, що такі заходи допомагають якнайкраще зрозуміти діяльність судді, адвоката, секретаря. Кожен зі студентів відповідально поставився до своєї ролі, продемонстрував свої засвоєні знання з дисципліни Цивільний процес та свій індивідуальний та творчий підхід до ситуації, що склалась. Досі перебуваємо під приємними емоціями. Хочемо подякувати викладачам за можливість спробувати свої сили та за об’єктивну оцінку наших дій у судовому процесі.

Переглянути проведений захід можна за наступним посиланням: https://youtu.be/-reo9PCGTQs

Студентка 4 курсу Ящук Наталія

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook