Вчені університету визначали сучасні тенденції ветеринарної освіти та науки

10 жовтня 2019 року
     9 жовтня 2019 року на факультеті ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів у природокористування України відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні тенденції ветеринарної освіти та науки», організована кафедрою епізоотології та організації ветеринарної справи.

     В роботі конференції взяли участь понад 240 учасників, а саме викладачі, докторанти, аспіранти, представники бізнесу, практикуючі лікарі, магістри та студенти, в тому числі гості з інших вузів України.


     Унікальність конференції полягає в тому, що вона поєднала три невід'ємні складові ветеринарної медицини: освіту, науку та виробництво. В рамках конференції було проведено науково-практичний круглий стіл «Pet Vaccination», де представники бізнесу, практикуючі лікарі, зоозахисники, викладачі та аспіранти факультету ветеринарної медицини розглянули питання особливостей вакцинації домашніх тварин, щеплення безпритульних тварин та тестування напруженості антирабічного імунітету.
     Традиційно в рамках конференції було проведено три секції:
- «Паразитологія та інфекційні хвороби тварин»
- «Незаразна патологія та здоров'я тварин»
- Секція, де свої доповіді представили студенти факультету ветеринарної медицини нашого університету та інших вузів.


     З вітальним словом до учасників конференції звернулись: доктор сільськогосподарських наук, професор, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, доктор ветеринарних наук, професор, директор НДІ здоров’я тварин Дмитро Засєкін, кандидат ветеринарних наук, доцент, заступник декана з навчальної роботи Василь Данілов і доктор ветеринарних наук, професор, завідувач кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Віталій Недосєков.


     На пленарному засіданні було представлено надзвичайно цікаві, актуальні та інноваційні доповіді. Свої думки висловили: Олег Мельник, доктор ветеринарних наук, професор (Науково-практичні підходи ребальзамування тіла професора Пирогова), Микола Малюк, доктор ветеринарних наук, професор (Банк крові тварин сьогодення та перспективи), Наталія Сорока, доктор ветеринарних наук, професор (Актуальні питання філяріятозів тварин і людини), Микола Захаренко, доктор ветеринарних наук, професор (Проблеми неінфекційної патології у лактуючих корів та способи її профілактики за інтенсивних технологій виробництва молока), Наталія Грушанська, доктор ветеринарних наук, доцент (Неінвазійні методи діагностики у ветеринарній медицині) та Наталія Гаврасьєва, експерт з наукових комунікацій Royal Canine Ukraine (Сечокам'яна хвороба котів (діагностика та лікування).


     Особливу вдячність за допомогу у проведенні конференції та круглого столу організатори висловлюють спонсорам: Royal Canine Ukraine, Zoetis, Укрветпромпостач, Зооконтроль, Евровет, Boehringer Ingelheim.

     За результатами виступів та обговорень учасники конференції прийняли рішення про те, що дослідження і впровадження інновацій у ветеринарну освіту, науку та виробництво є надзвичайно необхідним і актуальним для розвитку ветеринарної медицини в Україні.

Максим Жуковський,
каф. епізоотології та організації ветеринарної справи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook