Майбутні соціальні працівники взяли участь у фестивалі «Юнь Києва»

9 жовтня 2019 року
     Більше семи років гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України тісно співпрацює з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що знаходить своє відображення у всіляких заходах, акціях, ярмарках. От і цього року студенти гуманітарно-педагогічного факультету взяли участь у щорічному заході «Юнь Києва запрошує».

     Орієнтований на підлітковий вік, захід проходив під гаслом «Місто твоїх можливостей», тому молодь мала можливість ознайомитися з соціальними послугами, які надаються безкоштовно, а також з послугами неформальної освіти державних і громадських закладів міста Києва для дітей соціально незахищених категорій. Організатори з року в рік популяризують здоровий спосіб життя та безпечну поведінку. Особлива увага приділяється волонтерському та Скаутському рухам. Варто відзначити небайдужість фахівців, котрі залучають дітей та молодь до соціально-корисної діяльності та формують активну громадську позицію у сімей міста Києва.

     За доброю традицією гості дізнаються про послуги мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; мають можливість отримати консультацію фахівців з питань нарко- та алкозалежності, соціальної допомоги, а також безкоштовно пройти тест на соціально небезпечні хвороби.

     Маючи досвід волонтерства перший раз, студента не залишають його протягом життя. Таких прикладів можна навести безліч. Прийшовши на ознайомчу практику на першому курсі Магей Ірина та Братчиков Вадим, стали скаутами і свою майбутню професійну діяльність присвятили допомозі людям.

     Спостерігаючи за щорічним заходом, було відмічено збільшення зацікавленості студентів у волонтерському та Скаутському рухах, діяльності громадських організацій та фондів. Ніколи не залишаються поза увагою наймолодші мешканці Києва. Різноманітні ігри з волонтерами, екстрим, майстер-класи з творчості… Ось неповний перелік зайнятості й позитивного відпочинку малечі. На захід були запрошені учні закладів загальної освіти, студенти, молодь, батьки, клієнти мережі Центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді м. Києва – сім’ї внутрішньо переміщених з Луганської та Донецької обл., АР Крим, демобілізовані учасники АТО/ООС, члени їх сімей.

 

     Постійне піклування про дітлахів спонукало фахівців до Дня усиновлення створити майданчик з сімейних форм виховання дітей, які залишились без батьківського піклування (в тому числі прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також наставництва та ін.). Учасники заходу (близько п’яти тисяч киян та гостей столиці) дізналися про види і форми усиновлення, взяли участь в інтерактивній грі.

 

     Ще довго після закінчення заходу студенти жваво обговорювали цікаві, на їх погляд, квести, майстер-класи, пропонували свою допомогу…

     Висловлюємо щиру вдячність організаторам заходу: Київському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Службі у справах сім’ї та дітей КМДА, Департаменту освіти і науки КМДА,  Всеукраїнській молодіжній громадській організації «Національна Організація Скаутів України», Київському міському осередку ВМГО «Національна Організація Скаутів України» та багатьом іншим.

Ніна Тверезовська,
координатор заходу від НУБіП України
професор кафедри управління та освітніх технологій
гуманітарно-педагогічного факультету


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook