У ботанічному саду НУБіП розквітла унікальна орхідея – Ванда

30 серпня 2019 року
     Напередодні нового навчального року в оранжереї ботанічного саду нашого університету зацвіла рослина родини Орхідні (Orchidacea), рід Ванда (Vanda). Співробітники саду чекали на це близько семи років.

     Розкішна орхідея Vanda Blue Magic є однією з найбільш популярних видів Ванди, які доставляють нам з Голландії. Незвичайна форма життя, будова, розмір квіток, насичений колір, все це робить рослину ідеальною для прикрашання інтер’єрів та створення ефектних вишуканих букетів.
     В наших же умовах домогтися цвітіння цієї гості з тропіків дуже не просто. Ванда справжній епіфіт, яка закріплюється на іншій рослині, але не паразитуючи при цьому. Поживні речовини вони отримують за допомогою особливо сформованих коренів з вологого повітря. Епіфітний спосіб життя обумовлює деякі своєрідні потреби Ванди до клімату та догляду, які потрібно знати та виконувати, щоб успішно вирощувати ці рослини. При вирощуванні в захищеному грунті коріння повинні вільно звисати чи обплітати щось, рослини розміщують у кошиках, або на корчах, як це зробили ми. 

Ірина Вінтоняк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook