Підтримуючи ініціативу Президента України, університет відзначив День прапора

23 серпня 2019 року
     День прапора для п’ятірки майбутніх офіцерів запасу – студентів Мирона Жмури, Артема Циганка, Романа Прокопенка, Юлії Григоренко та Анни Сердюк – розпочався на кілька днів раніше. Саме їм (на відміну від попередніх років, коли до церемонії підняття державного прапора України залучали роту почесної варти) доручено цьогоріч підняти над університетом знамено нації, а для цього довелося кілька днів попрактикуватися в процедурі його розгортання.

 

     І ось, під Державний Гімн України і залпи салютної групи, на флагштоці піднімається прапор, розправляє під вітром крила. І, помітивши це, ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який вітав колег зі святом, провів аналогію: Україна, як і цей її стяг, попри економічні негаразди і військову агресію Російської Федерації на Сході нашої Батьківщини, розправить крила і буде щасливою, багатою, справжньою ненькою для своїх громадян.

     Українці, і ми зокрема, долучилися до вшанування багатовікової історії українського державотворення і стали свідками важливої традиції політичного та національного єднання нашого народу – відзначення Дня прапора, під яким боронили нашу землю її давні і нинішні захисники. Серед тих, хто поклав своє життя за благо України, – Герой України майданівець Устим Голоднюк та загиблі у ході бойових дій на Сході випускники університету.

 

     Від імені колективу кафедри військової підготовки до присутніх звернувся заступник завідувача кафедри полковник Анатолій Радченко. І це цілком логічно – слово військового, адже саме люди в погонах боронять зараз під державними прапорами цілісність і суверенітет держави.

     Від студентства, патріотичному і громадянському вихованні якого в університеті приділяють велику увагу, виступив в.о. голови Студентської організації університету Олександр Павелко.

Изображение

     Святкування завершилося пісенними вітаннями – від учасників чоловічого вокального ансамблю «Амеро» під керівництвом Сергія Дудка, працівників кафедри культурології – народної артистки України професора Наталії Шелепницької та старшого лаборанта Ольги Астаф’євої, студентки ННІ ЛіСПГ Анни Матушевич.

 

 

 

Изображение

 

Валентин Обрамбальський,
Анастасія Стародуб
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook