На факультеті ветеринарної медицини розпочалось стажуваня студентів Вроцлавського природничого університету

8 липня 2019 року
     Проходити програму стажування на факультеті ветеринарної медицини НУБіП для студентів Вроцлавського природничого університету вже стало доброю традицією. Ось і цього літа доУраїни приїхали п’ятеро п’ятикурсників польського вишу Емілія Брука, Вікторія Вірзовська, Мацей Фреліх, Магдалена Мрозік, Пауліна Кацпріковська.

     Відповідно до програми стажування і з метою обміну досвідом на різних рівнях польські студенти мали можливість ознайомитися з кафедрами факультету ветеринарної медицини, зокрема, анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. В.Г. Касьяненка і паразитології та тропічної ветеринарії та їх музеями, а також з сучасними напрацюваннями співробітників і ННВ Клінічного центру "Ветмедсервіс".

     З новітнім досвідом у галузі ветеринарної медицини студентів з Польщі ознайомили керівник ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс" В’ячеслав Соломон, старший викладач кафедри анатомії, гістології і патоморфології ім. акад. В.Г. Касьяненка Олексій Мельник, а також їхні колеги - студенти факультету ветеринарної медицини Валентин Парамонов, Анастасія Березенко і Тетяна Орбан, які вже успішно пройшли стажування на базі Вроцлавського природничого університету.

     Значну зацікавленість викликала екскурсія до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, де за сприяння директора Валерія Ушкалова польські студенти мали можливість не тільки відвідати лабораторії, а й відпрацювати сучасні методики проведення досліджень. 

     Наступним пунктом став Київський зоопарк і клініка ветеринарної медицини при ньому, де практиканти дізналися про кормов базу для різних видів тварин, карантинування та інші питання, пов’язані з утриманням і доглядом за тваринами. 

     Плідна співпраця між факультетами ветеринарної медицини Вроцлавського природничого університету і Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжується.

Марина Галат,
координатор міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook