Використання сучасних електронних геодезичних приладів студентами під час навчальних практик

1 липня 2019 року

Практичному навчанню студентів на факультеті землевпорядкування НУБіП приділяється особлива увага, адже відомо, що теоретичні знання, закріплені практикою – це основа професії геодезиста і землевпорядника.

 

Початок липня для другокурсників ознаменувався закінченням навчальної практики з дисципліни «Електронні геодезичні прилади», де ми поглибили і закріпили свої знання, отримані протягом навчального року.

Головним завданням цієї практики стало набуття практичних навиків і вмінь при роботі з сучасними електронними тахеометрами, цифровими нівелірами, глобальними навігаційними супутниковими системами (ГНСС), а також практична робота з програмними продуктами при обробці результатів геодезичних вишукувань і розв’язанні склданих інженерних задач.

 

Нам, студентам, надзвичайно приємно відзначити, що ми були не позбавленні уваги як з боку викладацького складу кафедри геодезії та картографії, так і з боку наших роботодавців. Адже їх безцінний досвід, знання і поради, особливо від практикуючих фахівців – надважливе надбання і досвід на все життя!

  

Михайло Туряниця, член ради роботодавців факультету землевпорядкування, представник однієї з провідних геодезичних компаній «System Solutions», під час практики продемонстрував нам як працюють новітні технології (на прикладі 3D сканера Leica) та ознайомив студентів з програмним забезпеченням, за допомогою якого обробляються дані, отримані цим приладом. Наш світогляд суттєво розширився, особливо після того, як ми побачили результати обробки матеріалів сканування території навчального корпусу № 6 цим сканером (швидкість отримання інформації про об’єкт сканування - 200 тисяч точок за секунду).

Також майбутнім фахівцям у сфері геодезії та землеустрою було цікаво почути історії та особливості робочого процесу при виконанні геодезичних знімань таких територій та об’єктів, яких не знайдеш на сторінках книг.

Тож теплі сонячні літні дні другокурсникам факультету землевпорядкування пішли тільки на користь.

Ми завзято і наполегливо проникали в деталі і тонкощі майбутньої професії та отримували неоціненний досвід, навички і поради, які допоможуть нам стати висококваліфікованими фахівцями із геодезії та землеустрою.

До зустрічі у серпні в Дзвінковому, а тепер ми йдемо на заслужені канікули!

 

Студентки 2-го курсу факультету землевпорядкування
Тетяна Бурим та Марія Величко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook